Esenler’de Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı Açıldı: Emine Erdoğan’ın Katılımıyla Unutulmaz Bir Tören

Emine Erdoğan'dan Şule Yüksel Şenler mesajı: Hayatlara dokunmaya devam ediyor

15 Temmuz Millet Bahçesi’nde bulunan Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı’nın açılış törenine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Leyla Şahin Usta, milletvekilleri ve diğer davetliler katıldı. Emine Erdoğan, Şenler’in vefatından bu yana dört yıl geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Çok sevindirici bir durum ki, Şule Yüksel Şenler’in aziz hatırasına sahip çıkarak hayırseverlikte yarışan her yaştan manevi evlat bulunuyor. Bıraktığı fikri ve kültürel miras, adına açılan vakıf, merkez ve dernekler aracılığıyla ülkenin her yerinde yaşatılıyor. Şule Yüksel Şenler gibi büyük bir şahsiyet, Rabb’ine kulluk yapmak dışında hiçbir gayesi olmayan bir insandı. Şehirli ve sanatkar bir ruha sahip olmasına rağmen, Müslüman kimliğinden ödün vermeden yaşamak istiyordu.”

Şule Yüksel Şenler, başörtüsünün Müslümanlar için zayıf bir nokta haline getirildiği ve dışlandığı bir dönemde, onu görünür kılmakla kalmamış, işlerine ve anlamlarına zarar vermeden çağdaş bir yorum getirmiştir. Onun sayesinde kadınlarımız, inançları ile aktif ve üretken bir sosyal hayatı bir araya getirebilme zorunluluğundan kurtulmuşlardır. Türkiye, Şule ablamızın kurduğu bu güzellik sayesinde onu cesur ve kararlı bir direnişçi, yılmayan bir insan hakları savunucusu olarak hatırlamaktadır. Şenler, vefatından sonra bile kalbimizdeki muazzam sevgisiyle samimi inananları bir araya getirmeye devam etmektedir. Bu bağlamda Şule Yüksel Şenler Vakfı’nı ona ve temsil ettiği değerlere duyduğumuz derin vefa ifadesi olarak kurduk. Adına açılan okullar, yurtlar ve merkezler aracılığıyla mirasının yaşatıldığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.”

Emine Erdoğan, Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte konağın içinde Şenler’in anısına açılan “Bir Çığrın Öyküsü” adlı sergiyi gezip inceledi. Ayrıca, geri dönüşüm sınıfında yapılan ürünleri de inceleyen Emine Erdoğan, konaktaki sınıfları da gezdi.