Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Eski Yönetimi Eleştirdi

CHP'de Esenyurt krizi! Yeni başkan eski yönetimi hedef aldı: Bizi zora sokmak için atılmış bir adım

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Eski Yönetimi Eleştirdi

31 Mart seçimlerinin ardından Esenyurt’ta yeni bir tartışma başladı. CHP’nin 2019’da seçimi kazanarak belediye başkanı olan Kemal Deniz Bozkurt’tan sonra 2024’te Ahmet Özer’in göreve gelmesiyle birlikte eski yönetim eleştirildi. Özer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla eski yönetimi sert bir şekilde eleştirdi.

Ahmet Özer’in yaptığı açıklamada, “İhtiyaç dışı işe alımlar yapıldı” dedi ve şunları belirtti: “Seçim sürecinde başarılı bir ivme yakaladıktan sonra eski belediye başkanı tarafından hızla ihtiyaç dışı işe alımlar yapıldı. Bu etik olmayan alımlar seçim sonrasında da devam etti.”

Özer, Esenyurt halkına seslenerek, “Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız” sözünü hatırlattı ve “Bu kasıtlı durum söz konusu taahhüdümüzün dışındadır” ifadesini kullandı.

Eski yönetimin yeni işe alımlarının Esenyurt’a zarar verdiğini belirten Özer, “Bu kasıtlı anlayışla yapılan alımlar yeni yönetimi zor durumda bırakmak için bir adımdır. Bu nedenle usule ve esasa uygun olmayan işe alımlar feshedilmiştir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Ahmet Özer, devir teslim töreni sonrası eski Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür ederek, “Bugüne kadar Esenyurt’a olan katkıları için kendisine teşekkür ederim” dedi.