Esenyurt’ta İş Yerinde Gerçekleşen Cinayet Davasında Karar Açıklandı

Cinayet davasında karar açıklandı! Tarkan'ın kuzenine müebbet hapis

Esenyurt’ta 17 Ocak 2017’de iş yerinde silahla vurulan ve yakılarak öldürülen Ercan Gönülkırmaz cinayeti ile ilgili 6 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Servet Tevetoğlu SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Müştekiler Yüksel Çelik, Hava Gönülkırmaz ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme, firari sanık Turgay Tokur hakkındaki kırmızı bültenin infaz edilmediğini belirtti.

Müşteki Yüksel Çelik duruşmada “Sanıkların en ağır cezayı almalarını istiyorum” ifadesini kullandı. Maktulün annesi Hava Gönülkırmaz ise “7 yıl oldu katiller yakalanmadı. En ağır cezayı almalarını istiyorum” şeklinde konuştu. Sanık Servet Tevetoğlu ise beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, firari sanık Turgay Tokur hakkındaki kırmızı bülten ve yakalama emrinin bugüne kadar infaz edilmemesi nedeniyle sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, diğer sanıklar Servet Tevetoğlu, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak’ı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Ayrıca sanıklar ‘mala zarar verme’ suçundan ikişer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 17 Ocak 2017’de Esenyurt’ta yaşanan olay anlatılmıştı. İddianameye göre, gece 02.00 sıralarında Yüksel Çelik’e ait bir şarküteri dükkanında silahlı kişilerin maktul Ercan Gönülkırmaz’a ateş ettiği ve iş yerini ateşe verdiği bilgisi yer almaktadır. İddianamede, olay yerine giden sanıkların 2 otomobille hareket ettiği ve cinayeti gerçekleştirdikleri belirtilmişti.

Servet Tevetoğlu’nun, 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 250 bin TL kefalet ödeyerek serbest kaldığı ve daha sonra firar ettiği bilgisi de yer almaktadır. Tevetoğlu sonradan yakalanmıştı.