Esenyurt’taki Dramatik Doğum Olayı

Hastanede ihmal iddiası: Eymen yüzde 90 engelli kaldı

İstanbul Esenyurt’ta İddialı Doğum Hikayesi

İstanbul Esenyurt’ta yaşayan 34 yaşındaki Ayşe K., 2020 yılında yaşadığı dramatik doğum hikayesini anlattı. Aciliyeti olan bir hastaydı ve ambulansla Özel Reyap Hastanesi’ne sevk edildi. Eymen Ali K. prematüre olarak dünyaya geldi ve 57 gün boyunca yoğun bakımda entübe edildi. Hastane çalışanlarının uyguladığı yanlış tedavi sonucunda Eymen Ali K.’de kalıcı hasara neden olduğu iddia ediliyor. Ayşe K., yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: “Ben orada birçok bebeği gördüm. Hiçbir şekilde ilgilenmiyorlardı, hemşireler oturmuş telefon ile oynuyordu ama çocuklar orada ağlıyordu.”

Ayşe K. devam ederek, “Ben orada birçok bebeği gördüm. Hiçbir şekilde ilgilenmiyorlardı, hemşireler oturmuş telefon ile oynuyordu ama çocuklar orada ağlıyordu. Bir tanesi morarırcasına ağlıyordu ve neredeyse kuvözden çocuk taşacaktı ağlamaktan, debelenmekten.” dedi.

Ayşe K. yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Pandemi sürecinde doğdu Eymen. 29 haftalıktı, plasentadan ayrılmıştı çok acil bir hastaydım. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradık biz, ambulans geldi. Bizi hastaneye götürdüler. İki tane çok donanımlı hastane vardı yanımızda, bize çok yakındı. O iki hastaneyi es geçerek, bizi direkt Özel Reyap Hastanesi’ne getirdiler. Orada apar topar zaten ameliyata alındım. Çocuk yoğun bakıma alınmış.” şeklinde konuştu.

Ayşe K.’nın yaşadıkları devam ederken, “Ben Eymen’in çok bakımsız olduğunu gördüm, hiçbir şekilde ilgilenmiyorlardı ve orada başka bebekler de vardı. Eymen’le ten teması yapmak istiyordum ve bunu sürekli talep ediyordum.” ifadesini kullandı.

Ayşe K. son olarak şunları dile getirdi: “Eymen orada iki kez aspire edildi ve şu an onların yazdığı epikrizde Eymen’in aspire edildiği yazmıyor. Bu bilgi yok. İki kez aspire oldu çocuk orada ve ciğeri hasar aldı. Yaşamış olduklarının bedelini Eymen ödeyecek. Eymen şu an yüzde 90 üzeri engelli ve onlar sebep oldu buna.”

Ayşe K.’nın yaşadığı deneyimler yargı sürecinde aydınlatılmayı bekliyor. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.