Eşi ve Anneanne Silah Saldırısında!

Anneannesini öldüren Bedirhan Şener 3 hafta gözlem altında olacak

TBMM’de Memur Olarak Çalışan Eski Bakanın Oğlu Anne ve Anneannesine Ateş Açtı!

Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener (42), psikiyatri ilaçları kullandığı tespit edilen ve ailesinin telefonlarına yanıt vermediği için endişe yaratan bir durum yaratmıştır. Eski bakan Abdüllatif Şener, eşi ve eşinin annesi Leyla Çetiner’i (80) yanına alarak oğlunun evine gitmiştir.

Olayın detaylarına göre Bedirhan Şener, annesi ve anneannesini evine davet ettiğinde kapıyı açar açmaz üzerlerine ateş etmeye başlamıştır. Bu saldırı sonucunda ağır yaralanan Leyla Çetiner hastaneye kaldırılmış ve ne yazık ki kurtarılamamıştır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu “üstsoydan akrabayı kasten öldürme” suçuyla araştırmaya başlamış ve şüpheli Bedirhan Şener’in gözaltına alınması talimatını vermiştir.

Bedirhan Şener’in emniyette verdiği ifadesinde “Şu anda psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum ifade vermek istemiyorum, susma hakkımı kullanmak istiyorum” demiştir. Bu nedenle Şener, Ankara Adli Tıp Kurumu Müdürlüğü’ne sevk edilmiştir.

Nöbetçi sulh ceza hâkimliği, şüpheli Bedirhan Şener’in Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nde 3 hafta boyunca gözlem altında tutulmasına karar vermiştir. Ayrıca şüphelinin sağlık durumuna ilişkin rapor istenilmiş ve “akıl sağlığı yerinde” raporu gelmesi halinde cezaevine sevki sağlanacaktır.

Anneanne Leyla Çetiner’in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Ahmet Efendi Camisi’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanmıştır. Cenazeye birçok isim katılmıştır. Abdüllatif Şener yaşanan olayın ardından sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, oğlunun psikolojik sorunlar yaşadığını ve anneannesini çok sevdiğini belirtmiştir.