Eşi ve Annesini Öldüren Hüseyin Akbulut’a Ağır Cezası

Konya'da eşi Zeliha Akbulut'u katletmişti! Cezaevinden aradığı komşusunun oğlunu, yalancı tanıklık yapması için tehdit etti

Konya’da Eşi ve Annesini Öldüren Hüseyin Akbulut’a Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde bulunan İnsuyu Mahallesi’nde yaşayan kasap Hüseyin Akbulut, 8 yıllık eşi ve 3 çocuğunun annesi Zeliha Akbulut’u 31 Ağustos 2023 tarihinde bıçaklayarak tabanca ile öldürdü. Olayın ardından teslim olan şüpheli tutuklanırken, Zeliha Akbulut’un cenazesi Ilgın ilçesinde defnedildi. Akbulut’un ifadesine göre, olay günü uyuşturucunun etkisi altındaydı ve eşinin yolda değişiklik yapmasına sinirlenerek saldırdı.

Hüseyin Akbulut’un suçunu itiraf ettiği ifadesinde, “Olay günü dedeme gitmek için yola çıktık. Yolda tartışıyorduk. Sapa bir yola girdim, bu sırada eşim yolu değiştirdiğimi fark etti. Önce bıçakladım, arabadan inip kaçmaya çalışınca da tabancayla başından vurdum. Daha sonra ana yola çıkarak arkadaşımı arayıp, yakıtımın bittiğini söyledim. Arkadaşım geldi, çocukları dedeme bıraktık. Sonrasında gidip teslim oldum. Uyuşturucu bağımlısıyım. Olay günü de uyuşturucunun etkisindeydim. Eşim 3 ay önce bu yüzden babasının evine döndü. Ben de gidip, evlerinin önünde 15 gün arabanın içinde yattım. Böyle ikna edip, eve dönmesini sağladım” dedi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle mahkemede dava açıldı. İddianameye göre, Hüseyin Akbulut’un olay günü kullandığı araçta kenevir kırıntıları bulunduğu ve dedesine ait evde uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi. Akbulut’un devlet korumasındaki çocukları, Zeliha Akbulut’un ailesine teslim edildi.

Duruşmada suçunu itiraf eden Hüseyin Akbulut, “Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Olay günü de uyuşturucunun etkindeydim. Eşimin başka biriyle ilişkisi olduğundan şüphelendim. Sinirlendim ve öldürdüm” ifadesini kullandı.

Akbulut’un cezaevindeyken telefonla arayarak yalancı şahitlik yapması için tehdit ettiği iddia edilen olay da mahkemeye yansıdı. Mahkemeye sunulan telefon görüşmelerinde Akbulut’un, tanık olarak ifade vermesi için komşusunun oğlunu tehdit ettiği görüldü. Ancak oğlu tehdit edilen E.Y., bu iddiaları reddederek suçlamaları kabul etmedi.