Eşinden Ayrılan Levent Yıldız Şiddet ve Tehditlerle Karşı Karşıya Kalıyor

Boşanmak isteyen koca kâbusu yaşadı! Babasının aracı tarandı, oğlunu kaçırıp silahla darbettiler

Levent Yıldız, evlilik sorunları nedeniyle eşinden ayrılmak için mahkemeye başvurduğunu bildirmiştir. Ancak, ayrılık kararını kabullenemeyen eşi Bahar A., firari olduğu belirlenen ağabeyi R.A.’ya durumu anlatarak müdahale etmesini istemiştir. Bunun üzerine R.A. ve annesi, boşanma davası açan Levent Yıldız’ı arayarak ölüm tehdidi ve hakaretlerde bulunmuştur. Bu tehditlerden kısa bir süre sonra Levent Yıldız şiddetli bir şekilde dövülmüş, babası Halit Yıldız’ın ise aracı silahlarla taranmıştır.

İlk olay, 16 Aralık’ta saat 05.30 sıralarında Esenyurt Bağlarçeşme Mahallesi’nde meydana gelmiştir. Levent Yıldız, eve dönerken kapının önünde silahlı 4 kişi tarafından tehdit edilmiş ve arabaya bindirilmiştir. Göl Panorama Evleri’nin arkasında bulunan ıssız bir yere götürülen Yıldız, burada şiddetli bir şekilde dövülmüştür. Olayın ardından Yıldız, çeşitli yerlerinden yaralandığı için hastaneye kaldırılmıştır. İkinci olay da aynı gün içinde gerçekleşmiştir. Baba Halit Yıldız’ın servis aracı silahlı kişiler tarafından saldırıya uğramış ve araca birçok kurşun isabet etmiştir. Neyse ki, kimse yaralanmamıştır. Bu saldırıların ardından Yıldız ailesi, can güvenliklerinden endişe ettiklerini belirterek emniyet güçlerinden yardım talep etmiştir.

Baba Halit Yıldız, yaşananları anlatarak şunları söylemiştir: “Oğlum Levent Yıldız ve Bahar A. evlendiler ve Esenyurt’ta bir daire satın aldık. Bir süre sonra oğlum Çerkezköy’e taşınmak istedi. Evimizi sattık ve Çerkezköy’e gittik. Daire o sırada oğlumun üzerindeydi. Ancak bir süre sonra anlaşamadılar ve oğlum boşanmak istedi. Mahkemeye başvurduk ve boşanma sürecine girdik. Sonrasında öğrendik ki eşi, daireyi kız kardeşe satmış. Bu durumu ağabeyi tarafından tehdit edildim. Ses kayıtları mevcuttur ve tehditler içermektedir. Oğlumu tehdit etti ve benimle defalarca telefonla hakaretlerde bulundu. Kötülükle bu sorunun çözülemeyeceğini söyledim ve devletin ve kanunun olduğunu hatırlattım. Bu tür durumlar için mahkemeler vardır. Herkes evlenebilir ve boşanabilir, bu kararı devlet verir.”

Yıldız, oğlunun bir markette gece vardiyasında çalıştığını belirtmiş ve şunları eklemiştir: “Oğlum işten dönerken kapının önünde silahlı 4 kişi tarafından karşılandı. Esenkent’e götürüp dövdüler. Ölesiye dövdüler ve ‘Öldü, gidelim’ dediler. Oğlum bu halde kalktı ve suyun içinden telefonunu alarak bir inşaatta polisi aradı. Şantiye şefi, oğlumu alıp hastaneye götürmüş.”

Can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirten Yıldız, şu şekilde ifade etmiştir: “Geçenlerde akşam saatlerinde işime giderken servis aracımı park ettim. Gece saat 01.20 gibi bir telefon aldım. Aynı anda birkaç el silah sesi duyduk. Bir numara beni aradı ve kızım telefonu aldı. Evin içinde panik oldu. Neler olduğunu sorduğumda, ‘Baba arabanı taradılar’ dedi. Hemen arabaya gittim ve arabada 40 kurşun izlerini buldum. Araba şu anda kullanılamaz durumda. Devletime güveniyorum. Bu suçluyu yakalayacaklar ve cezalandıracaklar. Kendisi yok, başkalarına yaptırıyor. Suçlunun yakalanmasını istiyorum. Şu anda can güvenliğimiz yok. Kızım dışarı çıkıp korkuyor, ben çıkıyorum, eşim çıkıyor, korkuyoruz.”