“Eşini Şiddetle Öldüren Sami Aslan’a Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis”

Yunanistan'a kaçmak kurtarmadı

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde yaşayan Derya Aslan (32), aktardığımız habere göre evliliği boyunca şiddet gördü. Ancak sonunda çocuklarını alarak eşi Sami Aslan’ın yanından ayrılmak zorunda kaldı. Fakat Sami Aslan, 29 Temmuz 2020 akşamı, çocukları gösterme bahanesiyle Derya’yı aradı. Derya Aslan aracına binince, Sami Aslan direksiyonu ormanlık alana doğru çevirdi. Derya Aslan’a üç kurşun sıkarak öldürdü ve ardından kız kardeşini arayarak, “Kız kardeşini öldürdüm. Gel al” dedi. Daha sonra kayıplara karıştı.

Açılan davanın sonucunda, Sami Aslan’a ve babası Mehmet Sırrı Aslan’a töre cinayetinden dava açıldı. Davaya bakan Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi, Yunanistan’a kaçan Sami Aslan’ın yakalanması için kırmızı bülten çıkardı. Interpol ekipleri, 2021 yılının ağustos ayında Sami Aslan’ı Yunanistan’da yakaladı. İade işlemleri 1.5 yıl sürdü. Sami Aslan 2023 yılının şubat ayında Türkiye’ye getirildi ve cezaevine konuldu.

Sami Aslan, Türkiye’de alınan ilk savunmasında, “Eşimle konuşmak için bir araya geldiğimizde bana, ‘Elim başkasının eline değdi, beni kabul edebilecek misin?’ dedi. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Alkollüydüm. Sabah açık arazide kendime geldim.” şeklinde bir savunma yaptı. Ancak Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayetin töre sonucunda işlenmediği konusunda herhangi bir delil olmadığını belirterek, Sami Aslan’ı “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı ve cezada hiçbir indirim yapmadı. Babası Mehmet Sırrı Aslan ise delil yetersizliğinden beraat etti.