Eşini Vuran Ragıp Canan Ağır Yaraldı

Hâkimden caniye müdahale

İstanbul’da eşinden ayrılmak isteyen Nurtaç Canan Kayınpederinin Evinden Kurşunlanarak Ağır Yaralandı

İstanbul’da 23 yıllık eşi Ragıp Canan tarafından kayınpederinin evinde 5 defa kurşunlanarak ağır yaralanan Nurtaç Canan, ölümle burun buruna geldi. Kendi kanıyla “Beni Ragıp Vurdu” yazısını yazarak olayın kan donduran detayını ortaya çıkardı ve Türkiye gündemine bomba gibi düşen bir konu haline geldi.

Ragıp Canan’a ‘eşini kasten yaralama’ suçundan 9 yıl hapis cezası verildi. Ancak bu cezasını 2023 Haziran ayında tamamlayan Canan, cezaevinden tahliye oldu. Ancak eşine yönelik tehditlerde bulunmaya devam eden Ragıp Canan, 3 kez elektronik kelepçeyi kırarak suç işlemeye devam etti. Geçtiğimiz ay ise ‘hakaret, tehdit ve takip’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakırköy Adliyesi 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ragıp Canan SEGBİS ile katıldı. Duruşma sırasında eşinin hala tehditler aldığını belirten Nurtaç Canan, mahkemeye tehdit içerikli mektuplarını sundu ve “Eğer serbest bırakılırsa beni öldürecek” dedi.

Ragıp Canan duruşmada, “Mektupları ben yazdım ama sarhoştum, ne yazdığımı hatırlamıyorum. Kelepçeyi önemsemedim. Hanımıma zarar verecek olsam zaten dışarıda zarar verirdim. Söylemek ayrı, yapmak ayrı” şeklinde ifade verdi. Hakkındaki iddiaları reddeden Canan’a hakim uyarıda bulunarak bu şekilde konuşmaması gerektiğini belirtti. Mahkeme, Ragıp Canan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.