Eski Emniyet Müdürleri Uzun ve Avcı’nın Rütbeleri Geri Verildi

Uzun ve Avcı’nın rütbeleri geri verildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Uzun ve eski Emniyet Müdürü Avcı’nın rütbelerinin geri verildiğini duyurdu. Uzun, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na sosyal medya destek paylaşımları nedeniyle, Avcı ise Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini belirttiği için soruşturma geçirmişlerdi.

Uzun ve Avcı, rütbelerinin geri alınması konusunda yargıya başvurdu. İdari yargı tarafından kabul edilen başvurunun ardından, İçişleri Bakanlığı’na tebliğ edilen kararla Uzun ve Avcı’nın rütbeleri, silahları ve Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına giriş hakları geri verildi. Böylece, Uzun ve Avcı eski rütbelerine ve silahlarına tekrar kavuşmuş oldular. İçişleri Bakanlığı’nın kararını 8 aydır işleme koymamış olduğu belirtilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu karara ilişkin çıkan haberler üzerine açıklama yaptı ve “Yaş haddinden emekli olan Avcı ve Uzun’un mesleğe döndürülmelerine yönelik herhangi bir işlem söz konusu değildir” dedi.

Kararın ardından Hanefi Avcı, “Bu işlem zaten hukuka aykırıydı. Adaletin, bizim haklı olduğumuzu tescil ettiğini görüyorum” ifadelerini kullanırken, Sabri Uzun ise “Yeni içişleri bakanı devleti biraz hukuk çizgisine çekmeye çalıştı diyebiliriz. Devlet adına bu gelişmeyi olumlu görüyorum” şeklinde konuştu.