Eski Erkek Arkadaşının Canice Saldırısına Uğrayan Yasemin Uzunçelebi, Yüzde 95 Engelli Kalıyor

Vahşetin raporu

İstanbul’dan Antalya’ya taşınma kararı alan Yasemin Uzunçelebi, evini düzenleyerek bu yeni başlangıcını gerçekleştirmek için hazırlıklara başlamıştı. Ancak eski erkek arkadaşı Mehmet Yıldız, taşınmadan bir gece önce gizlice Uzunçelebi’nin evine girerek kimyasal bir madde dökmüştü. Bu saldırı sonucunda Uzunçelebi, aylarca yoğun bakımda kalmak zorunda kaldı ve birçok organını kaybetti. Vücudunun üst kısmı ciddi şekilde tahrip olmuş, derisi, kasları ve kemikleri zarar görmüştü.

Mehmet Yıldız, Esenyurt’ta yakalandı ve 16 suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Yasemin Uzunçelebi’nin yaşadığı korkunç saldırıyla ilgili olarak “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Yasemin Uzunçelebi’nin durumu hakkında yapılan ön rapor, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu. Rapora göre, Uzunçelebi sol gözünü kaybetti, sol göz çukurundan hala zaman zaman akıntı oluyor, sağ gözü bulanık görüyor, ağzını açamadığı için yemeğini tek başına yiyemiyor, ağız ve burundan nefes alamadığı için boynuna delik açıldı ve kulakları az işitiyor. Bartın Devlet Hastanesi’nin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu da raporda yer aldı. Bu raporda, vücut yüzey alanının yüzde 20’sinin yanık olduğu, kişinin bir başkasına tamamen bağımlı hale geldiği ve engel oranının yüzde 95 olduğu belirtildi.