Eskişehir’de Kadına Bıçaklı Saldırıya Ceza Verildi

2’nci Kadir Şeker vakasında karar çıktı... Tekrar cezaevine girdiler

Eskişehir Odunpazarı’nda Kadın ve Kızını Bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi’ye Hapis Cezası Verildi

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde, 5 Şubat 2022 tarihinde, Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi adlı bir kişi, sokak ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi’yi bıçakla yaraladı. Olay sırasında Tolga Daşkıran (22) ve arkadaşı Hüseyin Şahin, kadınların çığlıklarını duyarak müdahale etti. Daşkıran, Ahmadi’yi bıçaklayarak durdurmayı başardı.

Olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Daşkıran, 3 gün sonra meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ahmadi ise çıkarıldığı mahkemece eşini ve kızını öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.

Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, Daşkıran’ın ‘meşru savunma’ hükümleri çerçevesinde hareket ettiğini belirterek beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Ahmadi’ye eşini kasten öldürmeye teşebbüsten 12.5 yıl hapis cezası verirken, Daşkıran’a ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle 5 yıl hapis cezası verdi. Daşkıran’ın arkadaşı Hüseyin Şahin ise ‘kasten yaralama’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2’nci Ceza Dairesi, Tolga Daşkıran’ın 5 yıl, arkadaşı Hüseyin Şahin’in 3 yıl 4 ay ve eşi ile kızını sokak ortasında bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi’nin 12.5 yıl hapis cezalarını onadı.