Eygi Cinayeti: Ulusal ve Uluslararası İnceleme Devam Ediyor

Ayşenur Ezgi, İsrail askerleri tarafından katledilmişti... Soruşturmada tanık ifadeleri ortaya çıktı

Ulusal ve Uluslararası Kurumlar Eygi Cinayeti İle İlgili Soruşturmaya Devam Ediyor

Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından gerçekleştirilen “insanlığa karşı suç işleme” başlığı altındaki “kasten öldürme” suçunu içeren soruşturma dosyasına, tanıkların ifadeleri de eklendi. Başsavcılığın talebi üzerine, Filistin adli makamlarından gelen belgelerin tercüme işlemleri tamamlandı. Belgeler arasında, olay yerine ait fotoğraflar, kamera görüntüleri, tanık ifadeleri, olay yeri krokisi ve otopsi raporu bulunmaktadır.

Başsavcılığın, Eygi’nin öldürülmesinde sorumlu olan kişi ya da kişilerin tespitine yönelik çalışmalarının halen devam etmekte olduğu öğrenildi. Soruşturma dosyasından elde edilen bilgilere göre, Batı Şeria’nın Nablus ilçesine bağlı Beita kentinde bir grup uluslararası aktivist ile birlikte Eygi’nin de katıldığı barışçıl bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ancak Cuma namazının ardından İsrail askerlerinin gaz bombası atması sonucu olaylar çıktı. İddialara göre askerler, bir Filistinli vatandaşa ait evi işgal ederek çatısına çıkıp ateş açtılar. Bu saldırı sonucunda Eygi başından vurularak hayatını kaybetti.

Tanık ifadelerine göre, Amerikan vatandaşı Alex Edward Harrison Chabbott, Eygi’nin öldürülmesi olayını şu şekilde anlattı: “Keskin nişancılar, evin çatısında hareket ediyorlardı ve bizi izliyorlardı. İlk atıştan sonra kaçmaya çalıştığımız sırada ikinci mermi atış sesini duydum ve Ayşenur iki metre solumdaydı. Ayşenur bizimle kaçarken arkasından aldığı kurşunla yere düştü. Gözlemlerime göre Ayşenur, öldürülme maksadıyla doğrudan hedef alındı.”

Diğer tanıklar da benzer şekilde İsrail askerlerinin saldırısını doğrulayarak, Eygi’nin barışçıl bir şekilde eylemlerde bulunduğunu belirttiler. Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma ise ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.