Eylem Tok ve Oğlu ABD’de Yakalandı: Yeni Gelişmeler

Son dakika! Bakan Tunç duyurdu: Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur yakalandı

Firari Eylem Tok ve Oğlu ABD’de Yakalandı

Eylem Tok, otomobiliyle Oğuz Murat Aci’ye çarparak ölümüne neden olan 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçırmıştı. Türkiye’nin iade talebi üzerine Adalet Bakanlığı süreci yakından takip ediyordu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlunun ABD’de yakalandığını duyurdu. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.” dedi.

Eyüpsultan’da meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne sebep olan olayda, Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un ABD’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı. Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, “Anne ile çocuk gelir teslim olur, ertesi gün buyursunlar, gelsinler taziyeye” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Olay, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi’nde meydana gelmişti. ATV motorlarının arızalanması üzerine yaşanan kaza sonucunda bir kişi hayatını kaybederken diğerleri yaralanmıştı.