Eymen Bebek ve Ailesi: İstanbul’da Acı Gerçek!

Vicdanları rahatlatan karar: Eymen bebeğe hastanenin ihmaline 7 milyon TL tazminat

İstanbul’da Acı Bir Doğum Hikayesi: Eymen Bebek ve Ailesinin Mücadelesi

İstanbul’un Şişli ilçesinde yaşayan Ayla ve İbrahim Çetintaş çiftinin üçüncü çocukları Eymen, 26 Ocak 2017 tarihinde sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Ancak, Eymen’in solunumunun hızlı olması nedeniyle Gaziosmanpaşa’daki özel bir hastaneye sevk edilmesi gerekti. Hastane yetkilileri bebeğe sadece 5 gün süreyle antibiyotik tedavisi uygulanacağını belirttiler.

Annenin ifadesine göre, Eymen bebek durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye gittiğinde, bebeğinin morarmış, gözleri tavana sabitlenmiş ve hareketsiz bir şekilde buldu. İddialara göre, Eymen kuvözde yüzüstü yatırılmış ve kusan bebeğin kusmuğunda boğulmuştu. Uzun süre müdahale edilmeyen bebeğin duran kalbi, doktor tarafından tekrar çalıştırıldı. Eymen bebek, 84 gün boyunca yoğun bakımda kaldı ve ardından reflü, karaciğer sorunları, akciğer büyümesi ve ‘Hipotonik Bebek’ (Gevşek Bebek) teşhisiyle hastaneden taburcu edildi.

Aile, başka bir hastanede Eymen’in ‘spastik’ teşhisi konulmasıyla büyük bir şok yaşadı. Bu durum üzerine hukuk mücadelesi başlatan aile, İstanbul 2. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, davalı özel hastanenin, 7 milyon 308 bin 359 TL maddi-manevi tazminatı yasal faiziyle birlikte Çetintaş Ailesi’ne ödemesine karar verdi.

Davalı doktor Derya Çolak’a yönelik açılan dava ise reddedildi. Çetintaş Ailesi’nin avukatı Bağdagül Timoçin, mahkemenin hastaneyi yüzde 100 kusurlu bulduğunu belirterek, “Hastanenin kusuruyla bebeğin yüzde 86 engelli duruma gelmesi üzücü olsa da, mahkemenin verdiği karar bizi mutlu etmiştir. Bu tazminat, acılı ailenin çocuğun bakımı için harcadığı özel masraflarda bir nebze de olsa yardımcı olacaktır.” açıklamasında bulundu.