Faili Meçhul Cinayetin Ardındaki Azılıysa Ortaya Çıktı: Arzu Nihan Çelik Cinayetinin Şüphelileri 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

18 yıllık vicdan azabına 25 yıl hapis

İstanbul Fatih ilçesinde, müzik öğretmeni Arzu Nihan Çelik, evinin önünde 5 Mayıs 2004 tarihinde öldürüldü. Bu korkunç olaya iki kızı da tanık oldu. Arzu öğretmenin eşi olan Şerafettin Çelik ise uyuşturucu kaçakçılığı suçundan cezaevinde bulunuyordu. Ne yazık ki, katil hiçbir zaman bulunamadı ve dosya faili meçhul olarak kapatıldı. Ancak geçtiğimiz yıl Samsun’da yaşayan eski hükümlü Erkan Can, polise başvurarak cinayeti arkadaşı Ceyhan Özmaden ile birlikte işlediklerini ve bu eylemi Şerafettin Çelik’in azmettirdiğini itiraf etti.

Vicdan azabı çeken Erkan Can, bugüne kadar Şerafettin Çelik’ten korktukları için polise başvuramadığını ifade etti. Tutuklanan Erkan Can ve Ceyhan Özmaden hakkında dava açıldı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, heyet Erkan Can ve Ceyhan Özmaden’i ‘azmettirenin belli olmaması halinde kim olduğunun ortaya çıkmasını sağlayan fail veya diğer suç ortakları hakkında tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 25’er yıl hapis cezasına mahkum etti. Her iki sanık için takdir indirimi uygulanmadı.