Fatih Ş.’nin Kiracısına Yaptığı Taciz Olayı

Kiracı mahkemeye böyle seslendi: Ev sahibimden beni koruyun

Fatih Ş., Kiracısını Tahliye Etme Girişimleri Nedeniyle Suçlanıyor

İstanbul Beşiktaş’ta yaşayan Yonca Beşikoğlu, 2020 yılından beri kiracı olarak oturduğu evinden çıkartılmaya çalışılıyor. Ev sahibi Fatih Ş.’nin tahliye davası açtığı iddia ediliyor. Ancak tahliye davasından sonuç alamayan Fatih Ş., Yonca Beşikoğlu’nu psikolojik şiddet, baskı ve kötü muamele ile rahatsız etmeye başladı.

Beşikoğlu, bir gün evine döndüğünde ev sahibinin anahtarını değiştirip kapısının önüne tahta çaktığını fark ettiğinde şaşkına döndü. Anahtarını denediğinde kapıyı açamayan Beşikoğlu, içeri giremedi. Bu durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet eden Beşikoğlu, Fatih Ş. hakkında huzur ve sükunu bozma, hakkı olmayan yere tecavüz ve eziyet suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Beşikoğlu’nun şikayet dilekçesinde, “Evin kilidini değiştiren ev sahibi bununla yetinmeyip konutu kullanılamaz hale getirmiştir. Su vanası kapatılmıştır ve bu sebeple doğalgaz sistemi çalışmamaktadır.” ifadeleri yer aldı.

Yonca Beşikoğlu, suç duyurusunun ardından, ev sahibi Fatih Ş.’nin kendisine psikolojik şiddet uyguladığını iddia ederek korunma talebinde bulundu. Beşikoğlu’nun avukatı dilekçede, “Mandant fiziksel şiddet tehdidi altındadır ve korunma tedbirlerinin uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.