Fergio House Grubu İstanbul’da Gözaltına Alındı: Maskeli ve Yarı Çıplak Grup Hakkında Detaylar

Maskeleri düşmüştü... Fergio Bey’in 85 milyon TL’lik mal varlığına el koyuldu

Maskeli yarı çıplak bir grup, geçen yıl İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde sahte dolar saçarak dikkatleri üzerine çekti. Polis, bu gösterinin ardından harekete geçti ve dolar atanları yakaladı. Grup üyeleri, Fergio House adıyla bilinen bir sosyal medya hesabı aracılığıyla müstehcen içerikler paylaşıyordu. Bu paylaşımlar, Büyükçekmece’deki bir villada gerçekleştiriliyordu. Grubun yılbaşı partisine dair duyuruları da polis takibinin ardından geldi. Bu özel geceye katılanlara, “Büyüleyici bir geceye hazır mısınız? Her köşesi sürprizlerle dolu bu esrarengiz mekânda, gizem ve heyecan dolu anlar sizi bekliyor” şeklinde bir mesaj iletiliyordu.

Fergio House üyeleri, polisin takibinde olmalarına rağmen davetlilerden önce polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul’da yapılan operasyonlar kapsamında, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Kartal, Beyoğlu ve Eyüpsultan ilçelerinin yanı sıra Isparta, Hakkâri, Ankara, Gaziantep, İzmir, Konya ve Antalya’da bulunan adreslere de baskınlar düzenlendi. İstiklal Caddesi’nde para saçtıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 19 kişi kelepçelenerek polis merkezine götürüldü. Emniyetteki sorgulamalarının ardından 19 kişiden grup lideri Ferhat Günay tutuklandı, diğer 18 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Tutuklanan Ferhat Günay ile kardeşi Serhat Günay ve S.G.C. adlı kadının, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçuna karıştıkları belirlendi. Bu kişilerin üzerine kayıtlı olan 85 milyon TL değerindeki taşınmazlar, araçlar ve banka hesaplarına el konuldu.

Fergio House’un kurucusu Ferhat Günay, emniyette verdiği ifadede, sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu belirtmekle beraber, hesabın tam olarak kimler tarafından yönetildiğini bilmediğini söyledi. Görüntülerin çekildiği evin kardeşi tarafından kiralandığını ve taşıtların da ona ait olduğunu açıkladı. Ayrıca, içeriklerin eğlence, kurgu ve sosyal deney amaçlı olduğunu ve herhangi bir maddi gelir elde etmek için yapılmadığını dile getirdi.