FETÖ Darbe Sürecinde Bozdağ’ın Direnişi

TBMM Başkanvekili Bozdağ, 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı: FETÖ hain oğlu haindir

FETÖ Darbe Girişimi Sırasında Bozdağ’ın Yaşadıkları

Adalet Bakanı iken, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında neler yaşadığını Anadolu Ajansı’na (AA) anlatan Bekir Bozdağ, darbe girişiminin büyük bir ihanet olduğunu vurgulayarak, “FETÖ, hain oğlu haindir. Türkiye’ye ihanet etmiştir” dedi. Bozdağ, Türk milletinin darbe girişimine karşı kahramanca direndiğini ve demokrasiye, hukuka, Anayasa’ya, Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine sahip çıkarak tankların gücünü nasıl yendiğini gösterdiğini ifade etti.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin yekvücut olduğunu ve halkın gücünün üstünde güç tanımadığını ilan ettiğini aktardı. Bu durumu, “O gün, halkın gücünün tankların gücünü nasıl yendiğini hep beraber gördük” sözleriyle anlattı.

Cumhurbaşkanı’nın hava kontrolünün darbecilerin elinde bulunduğu bir zamanda uçakla İstanbul’a gitmeyi tercih etmesinin büyük cesaret, dirayet ve kahramanlık olduğunu belirten Bozdağ, “Liderlerinin meydan okuyan, ölüme uçan, demokrasiye, milli iradeye ölümüne sahip çıkan tutumu karşısında halk sokakları doldurdu, çıplak elleriyle tankları durdurdu, göğsüyle kurşunların önünde kalkan oldu” şeklinde konuştu.

Darbeye karşı büyük mücadele veren Türk milletinin, tıpkı Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurgulayan Bozdağ, “Dünya tarihinde Türk milletinin verdiği demokrasi mücadelesinin örneği bulunmamaktadır” dedi.

Darbe girişimi sırasında TBMM Başkanvekili olan Bozdağ, darbecilerin Meclis’i susturmak istediğini ve parlamentoya iki bomba attıklarını anlattı. Ancak milletvekillerinin meclisteki görevlerine devam ettiğini ve halkın tankları durdurduğunu belirterek, “Bizim cesetlerimizi çiğnemeden kimse parlamentoya giremez” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, “Cumhurbaşkanı’mız da o gece şehit olmayı göze almıştı. Her yerde insanların ölümü nasıl göze aldığını, şehadete nasıl koştuğunu görürsünüz” diyerek büyük bir mücadeleye atıldıklarını ve demokrasiye, hukuka sahip çıktıklarını belirtti.

Bozdağ, Türk yargısının darbecilere karşı önemli bir sınav verdiğini ve hukuk devletine, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını dile getirdi. Ayrıca Bozdağ, terör örgütleriyle mücadelenin uzun soluklu olduğunu belirterek, “Türkiye’nin terör örgütlerine karşı 365 gün, 7/24 ama her yıl sürekli, daima müteyakkız olmasında fayda vardır” şeklinde konuştu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iade süreciyle ilgili ABD ile yapılan mücadeleye de değinen Bozdağ, Türkiye’nin delillerle desteklediği iade taleplerinin karşılık bulmadığını ve ABD’nin FETÖ’ye himaye etmeyi tercih ettiğini ifade etti.