FETÖ ile Mücadelede Devam Eden Kararlılık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan FETÖ ile mücadele mesajı: Operasyonlar aralıksız gerçekleştiriliyor

FETÖ ile Mücadelede Kararlılık Sürüyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, yaklaşan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 8. yılına kadar soruları yanıtladı. FETÖ’ye karşı yürütülen kararlı mücadele ve başarılı operasyonlar sonucunda örgütün yurt içinde hareket edemez hale getirildiğini belirten Yerlikaya, aynı zamanda örgütün yeniden yapılanma faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik operasyonların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen soruşturmalara değinen Yerlikaya, “İçişleri Bakanlığımızda yapılan soruşturmalar neticesinde, bakanlığımızın çeşitli birimlerinde görevli 44 bin 444 kişi ihraç edildi, 849 kişi hakkında görevden uzaklaştırma tedbirleri devam etmektedir.” şeklinde bilgi verdi.

FETÖ’nün faaliyetlerine ilişkin alınan önlemleri değerlendiren Yerlikaya, “Örgütün son dönemde ayakta kalmaya çalıştığına dair iddialar var. Buna karşı nasıl bir mücadele yürütüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “17-25 Aralık süreciyle başlayıp 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından sürdürülen operasyonlar sonucunda örgütün faaliyet alanı daralmış olsa da FETÖ’nün ülkemizdeki faaliyetlerine devam etmeye çalıştığını biliyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz ve adli mercilerin koordineli çalışmaları ile bu faaliyetler takip edilmekte ve tespit edilen hedeflere yönelik operasyonlar kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

FETÖ’ye yönelik başarılı operasyonların ardından örgütün faaliyetlerinin büyük bölümünün yurt dışına kaydırıldığına dikkat çeken Yerlikaya, firari örgüt mensuplarının çoğunun Almanya ve ABD gibi ülkelerde olduğunu belirtti. Ayrıca, örgütün uluslararası alanda faaliyet göstermeye devam ettiğine de vurgu yaptı.

İçişleri Bakanı, “Hiçbir terör örgütü bu milletin birliğini sarsamayacak.” diyerek, halkın 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdiği direnci ve dayanışmayı övdü. Ayrıca, ülkenin birliği, bölünmez bütünlüğü ve milli değerleri için şehit olanları rahmetle andığını, gazileri de minnetle selamladığını ifade etti.

Yerlikaya, FETÖ ile mücadeledeki kararlılığın devam edeceğini ve milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimlerine asla taviz verilmeyeceğini vurguladı. “Allah, milletimizi bir daha bu tür imtihanlara maruz bırakmasın.” temennisinde bulundu.