FETÖ Operasyonunda Yakalanan Şüpheliler Artıyor

21 ilde FETÖ'ye yönelik Kıskaç-24 Operasyonu... Bakan Yerlikaya: 55 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya: “FETÖ’cülere Göz Açtırmayacağız”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, terör örgütü FETÖ’ye karşı kararlı bir mücadele yürütüleceğini belirtti. Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Ordu, Manisa, Mersin, Rize, Samsun, Siirt, Tekirdağ ve Yalova’da FETÖ’ye yönelik ‘Kıskaç-24’ operasyonlarının düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, son 4 günde 55 şüphelinin yakalandığını aktardı.

Yerlikaya şunları söyledi: “Şüphelilerin, örgütün sözde ‘askeri mahrem yapılanması ve emniyet yapılanması’ içinde faaliyet gösterdiği, ankesörlü telefonlarla iletişim kurduğu ve örgüt içindeki sorumlu kişilerle irtibatta olduğu tespit edildi. Ayrıca, şüpheliler hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirlendi.”

Yerlikaya, operasyonlarda emniyet güçlerini tebrik ederek, terör örgütleri ve iş birlikçilerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.