FETÖ/PDY TSK Mahrem Yapılanmasına Yönelik Operasyonda Şaşırtıcı Bilgi Ortaya Çıktı: Ümit Yapılanması’nın İsimleri Bulundu!

FETÖ’nün ‘Ümit’ şifresi çözüldü

Terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen bir operasyonda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde TSK mahrem yapılanması hakkındaki şaşırtıcı bir bilgi ortaya çıktı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltına alınan E.K.’nın şifrelenmiş dijital materyallerinin incelenmesi sonucu, örgüte tekrar kazandırılabilecek kişilerin ve aktif örgüt üyelerinin isimlerini içeren ‘Ümit’ yapılanması bilgilerinin bulunduğunu tespit etti.

Gece saat 01.00’de başlatılan eşzamanlı bir operasyon ile, örgüt mensubu 33 kişinin yakalanması hedeflendi. Operasyon neticesinde, aralarında albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve GATA’da çalışan sağlık teknikerlerinin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, örgütün gizli haberleşme yöntemi olan ankesör/büfe telefonlarından arananlar ile iletişim kurdukları, örgüt içinde eylemler ve faaliyetler yürüttükleri belirlendi.

Yapılan operasyon gösteriyor ki, terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ile örgütlerin gerçek yüzleri aydınlatılmaya devam ediyor.