FETÖ Saldırısı ve Yumuşama Çağrısı

Eski Devlet Bakanı ve CHP'li Mehmet Sevigen: Barıştan Türkiye kazanıyor

Eski Devlet Bakanı ve CHP’li Sevigen: FETÖ Saldırısı Herkesi Etkiliyor

Eski Devlet Bakanı ve CHP’li Sevigen, Yunus Paksoy’a yönelik FETÖ saldırısını değerlendirdi. Sevigen, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle geçmiş olsun, yalnız size değil bütün Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır. Orada yandaki binalar için bile bunlardan izin almak gerekiyor. 3-4 gün içinde Gülen’in öldüğünü açıklarlarsa şaşırmayın. Kendi içlerinde mücadele var. Böyle bir olaya bütün muhalefetin sahip çıkması bu yumuşamanın basın üzerindeki etkisidir.”

Sevigen, “Meclis’te gündeme gelmeli” diyerek terör örgütüyle mücadele eden basın emekçilerinin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Siyasetteki yumuşama dönemine işaret eden Sevigen, şunları ekledi:

“Biz bunu yıllardır konuşmuştuk. Cumhurbaşkanı bizim rakibimiz değil, gidin konuşun deyince bize neler söylüyorlardı. Yumuşamak şart diye bağırmıştık. İnsanlar, ‘yukarıdakiler birbirine yakınlaştıysa biz neden yakınlaşmayalım’ demiştir. CHP önemli bir başarı elde etti, ben olsam erken seçim isterdim. Barıştan Türkiye kazanıyor. Kavga ederek insanların sorunlarını çözemeyiz.”