FETÖ Soruşturması Kapsamında Tutuklanan Eski Ege Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun

Firari eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun böyle saklanmış

Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, FETÖ soruşturması kapsamında yakalanarak tutuklandı. Yaklaşık 6 yıldır aranan Hoşcoşkun, kolon kanseri ve böbrek yetmezliği tedavisi için Ege Üniversitesi Hastanesi’ne giderek burada polis tarafından yakalandı. Hoşcoşkun, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti ve mahkemeye sevk edildi. Yükseköğretim Kurumu tarafından 2017 yılında görevinden alınan ve meslekten ihraç edilen Hoşcoşkun, FETÖ ile tanıştığını kabul etmedi ve suçlamaları reddetti.

Hoşcoşkun’un savcılık ifadesine göre, üniversitenin 2. sınıfında iken FETÖ ile tanıştığını ve Gülen cemaati olduğunu söyleyen bazı kişilerle birlikte yaşadığı bir eve davet edildiğini ancak bu davete katılmadığını belirtti. Üniversite yıllarında cemaatin etkinliklerine, sohbetlerine veya iftarlarına katılmadığını söyleyen Hoşcoşkun, Gülen’i sadece Bornova Büyük Camisi’nde vaaz verdiği bir cuma namazında gördüğünü ifade etti. Ancak Hoşcoşkun, Gülen ile konuşmadığını ve görüşmediğini, çünkü vaazlarında sürekli ağladığından dolayı camiye gitmediğini dile getirdi. Hoşcoşkun, mezun olduğu tarihten rektör olduğu tarihe kadar FETÖ ile hiçbir temasının olmadığını ve örgüt mensuplarının varlığından ancak doğrudan kendisine söylenmediği için kesin bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Soruşturma kapsamında, Hoşcoşkun’un 2011 yılında Pensilvanya’ya bir ilaç kongresine katıldığı iddiası da gündeme geldi. Ancak Hoşcoşkun, Gülen ile herhangi bir görüşme yapmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını söyledi. Hoşcoşkun ayrıca, Şifa Hastanesi’nde çalışmadığını belirtti ancak başvurusu üzerine 1 yıl kadar Şifa Hastanesi’nde organ nakli yaptığını ifade etti. Hoşcoşkun, hastaların tedavisini nakit olarak aldığını, ancak hastane tarafından taahhüt edilen paraların verilmediğini ifade etti.

Yaklaşık 6 yıldır aranmasının ardından, Hoşcoşkun’un 2017 yılından bu yana annesinin evinde kaldığını belirttiği ifadesinde, ihraç edildikten sonra ikamet adresinden ayrıldığını ve birkaç gün sonra kolluk kuvvetlerinin evine gelip arama yaptığını ve eşyalarına el koyduğunu söyledi. Hoşcoşkun, ihraç edildikten sonra annesinin evine yerleştiğini ve ihtiyaçlarını annesinin emekli maaşı ve birikimiyle karşıladığını ifade etti.

Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.