FETÖ Soruşturmasında Tutuklama Kararı Çıkarılan Asiye Gülen ve Eşi İle İlgili İddianame Hazırlandı

FETÖ elebaşının yeğeni için istenen ceza belli oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kaynak Holding ve bağlı şirketlerle ilgili olarak Asiye Gülen’in İzmir’deki ikamet yerinin bulunamaması üzerine yakalama kararı çıktığı belirtildi. Yakalama kararı sonucunda Gülen’in dini nikahlı eşi Mustafa Çamyar ile Esenyurt’ta birlikte yakalandığı ve tutuklandığı bilgileri yer aldı. İddianameye göre, Asiye Gülen’in 2007-2016 yılları arasında SGK kaydının olduğu ve Şubat 2019’da İzmir’deki evinde yapılan aramalarda Fethullah Gülen’in kitapları ve ses kayıtlarının bulunduğu CD’ler ele geçirildi. Ayrıca, şüphelinin Bank Asya Katılım Bankası’nda hesap açtığı ve örgüte finans sağlamak amacıyla para transferleri gerçekleştirdiği ifade edildi.

Asiye Gülen’in cep telefonu kayıtlarında, Barbaros Kocakurt ve Süleyman Uysal gibi örgüt yöneticileriyle irtibatının olduğu belirlendi. Ayrıca, PAK Eğitim İş Sendikası’na üyelik başvurusu yaptığı bilgisine de ulaşıldı. Gülen’in ifadesinde, soyadından dolayı endişelendiği için farklı cep telefonları kullandığını ve eşinin yurt dışında olduğu süre boyunca evde büyük miktarda para sakladığını belirttiği bildirildi. Gülen, ailesinden uzun süre önce ayrıldığını ve ismini dahi değiştirmek istediğini ifade etti.

İnşaat mühendisi olan Mustafa Çamyar ise ifadesinde, Asiye Gülen ile Nijerya’da tanıştıklarını ve dönüşlerinden sonra dini nikah yapmaya karar verdiklerini söyledi. Çamyar, Fetullah Gülen ile hiçbir zaman iletişim kurmadığını ve örgüte bağlı hiçbir basın yayın organına abone olmadığını iddia etti.

İddianamede, Asiye Gülen’in Fetullah Gülen’e “hoca efendi, hocam” şeklinde hitap etmesinin örgüt liderini benimsediğine ve örgütsel emirler aldığına işaret edildi. Ayrıca, Mustafa Çamyar’ın da Fetullah Gülen’e hitap eden yazışmalarının bulunmasının örgüt liderine olan bağlılığını gösterdiği belirtildi. Şüphelilere “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Şüphelilerin önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacakları bildirildi.