FETÖ’nün Adliye ve Cezaevi Yapılanmasıyla İlgili 71 Sanık Hakkında İddianame Gönderildi

FETÖ'nün fişleme kodları şoke etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, FETÖ’nün adliye ve cezaevi yapılanması ile ilgili olarak, 71 sanık hakkında “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, örgütün Adalet Bakanlığındaki sınavlara kendi elemanlarını veya örgüte katılabilecek kişileri ön mülakata alarak hazırlık kampları düzenlediği ve mülakat adabı eğitimi vererek sınavı kazandıran kişilerin ilk maaşlarının yarısını örgüte vermeyi taahhüt ettirdiği anlatıldı. Adayların mesleğe girmeden önce ve sonrasında, FETÖ’nün amacına uygun bir şekilde yönlendirildiği belirtildi.

İddianamede, FETÖ’nün Türkiye adalet personeli ülke yapılanmasının altı bölgeden oluştuğu ve dar bölge yapılanması adı verilen yapılarının birden fazla ili kapsadığı ifade edildi. Bu yapılanmaların altında il yapılanması bulunduğu ve dar bölge sorumlularının ağır ceza mahkemesi yargı alanlarına göre belirlendiği bilgisi de verildi.

Örgütün adliye ve cezaevi yapılanmasındaki gizliliği vurgulandığı iddianamede, örgüt evlerinde yetiştirilen kişilerin düzenli olarak kontrol edildiği ve her bölgenin bir imama, imamların da en tepedeki “Türkiye Adalet Sorumlusu”na bağlı olduğu belirtildi. Mahrem imamların A, B ve C olmak üzere sınıflandırıldığı ve tarak sistemi adı verilen bir sınıflandırma sistemleri olduğu ifade edildi.

Ayrıca, örgütün “Tarak Sistemi” adı altında Adalet Bakanlığı personeline verdiği kodlar yer aldı. Bu kodlar arasında, beş vakit namazını kılan ve orucunu tutan kişilerin yanı sıra, kadına ya da paraya zaafı olan kişiler de yer almaktadır. Bilgilerin True-Crypt isimli şifreleme programıyla gizlendiği belirtilerek, asıl boyutunda bir değişiklik olmadan dosya gizlenebildiği bilgisi de paylaşıldı.