Fetullah Gülen Vefat Etti – Son Dakika Haber!

Son dakika... FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü Haberi Ankara’ya Ulaştı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberi, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat tarafından CNN TÜRK canlı yayınında teyit edildi. Fırat, “Son dönemde sağlığı son derece sıkıntılıydı. Hem böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans vardı. Kendisiyle ilgili ilk kez örgüt içindeki kavgayı ekrana getirmiştik. Avrupa ve Amerika ekibi arasında para kavgasından dolayı; Gülen’in Pensilvanya’dan çıkarıldıktan sonra sağlığının kötüye gittiği bilinen bir gerçek” şeklinde konuştu.

Gülen’in dün akşam 21.20’de vefat ettiği belirtildi. Bugün Amerika’da aile üyeleri ve mahrem imamların, teröristbaşı Gülen’in defnedileceği yer konusunda bir toplantı yapacağı öğrenildi.

Hande Fırat, geçtiğimiz Temmuz ayında FETÖ terör örgütü içinde yaşanan büyük kavgayı köşesine taşımıştı. Örgütün birden fazla parçaya bölündüğünü belirten Fırat, “Nedeni ise aslında parayı kimin yöneteceği ve batıdaki atamaları kimin yapacağı. Para deyip geçmeyin, maddi kaynakları büyük. Sadece ABD’deki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Bu para ile de bitmiyor. Ayrıca mülkleri, dükkanları yani taşınmaz malları var. Türkiye’den bir para akışı yok. Türkiye’den yeni eleman da devşiremiyorlar” açıklamasında bulundu.

Örgütün parçalara ayrıldığını ve içinde büyük kavga yaşandığını vurgulayan Fırat, “Okullar, para… Yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Bazı ülkelerde maalesef hem okullar hem şirketler bulunuyor. Avrupa ve Amerika olmak üzere, örgüt kendi aralarında bu gücün başına geçmek için ciddi bir kavga içinde. Bu kavganın nereye varacağını, örgütün ne kadar parçalanacağını göreceğiz” dedi.

Örgüt içinde bazı isimler tarafından paylaşılan bir iddiaya göre, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikanesinden nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddia edilmişti. Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla bilinmeyen bir yere kapatıldığı iddialar arasında yer almıştı. Gülen’in küçük kardeşi Mesih Gülen’in oğlu Ebuseleme, Gülen’in çiftlikten çıkarılarak alıkonulduğunu açıklayarak örgüt içinde tartışmalara neden olmuştu.