Furkan Pamukçu ve Diğer Başarılı Öğrencilerin Hikayesi

3 ay video izledi Türkiye 6’ncısı oldu

Furkan Pamukçu, Türkiye’de Sıralamada 6. Oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı ve yüz binlerce aday istedikleri üniversiteye girmenin mutluluğunu yaşadı. Bu adaylardan biri de sözel alanda Türkiye 6’ncısı olan Furkan Pamukçu oldu. Pamukçu, eğitimine Balıkesir’de Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde başladı ve ardından Ankara’da kara harp okuluna gitmek istedi. Ancak sağlık sorunları nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı ve YKS’ye sadece 3 ay kaldı.

Pamukçu, yeni bir hedef belirledi ve hızlıca YKS’ye hazırlandı. 3 ay boyunca Youtube videoları izleyerek sınava çalıştı. Türkiye 6’ncısı olma başarısını şu sözlerle anlattı: “Harp okulundan sonra açıköğretim lisesine kaydoldum. Çalışırken hiç test çözmedim, sadece konu anlatım videoları izledim ve kendi kendime tekrar yaptım. Bu yöntem benim için faydalı oldu.”

Aslında sayısal öğrencisi olan Pamukçu, video kurgu programlarına olan ilgisiyle iletişim ve medya alanında eğitim almaya karar verdi. Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde okuyacak olan Pamukçu, Türkiye 6’ncısı olmayı beklemiyordu ancak bu başarısıyla çok mutlu olduğunu belirtti.

‘Ek Puan’la Diğer Şampiyonlar

Medipol Üniversitesi, YKS’de ilk 100’e giren diğer öğrencilerini kamuoyuna duyurdu. Bu öğrenciler arasında TÜBİTAK ek puanıyla sayısal alanda Türkiye birincisi olan Zeynep Naz Çöne ve Mustafa Özateş de vardı. Zeynep, TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda biyoloji dalında altın madalya kazanırken, Mustafa kimya dalında gümüş madalya aldı. Mustafa, tıp fakültesini tercih ederek Malatya’da deprem bölgesinden sınava hazırlandı. Nobel ödülü sahibi Aziz Sancar’ın kendisine ilham verdiğini belirten Mustafa, “Zor şartlar altında bile çalışarak başarılı olunabileceğine inandım” dedi.