Galata Kulesi Yenileniyor: Ziyarete Açıldı

Galata Kulesi ziyarete açıldı

Galata Kulesi Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Istanbul’da bulunan Galata Kulesi, Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları kapsamında 8. katının ziyarete kapatıldığından beri dikkatleri üzerine çekmişti. 23 Şubat’ta ise tarihi yapı, dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle tamamen ziyarete kapatılmıştı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, bugün yaptığı açıklamayla Galata Kulesi’nde yapılan çalışmaların tamamlandığını duyurdu ve tarihi yapının yeniden ziyarete açıldığını belirtti.

Resmi açıklamada, restorasyon çalışmalarının modern teknolojiler ve uzman akademisyenlerin katkılarıyla gerçekleştirildiği vurgulanırken, kültürel mirasın korunmasının yanı sıra göçmen ebabil kuşları için de özel alanların oluşturulduğu belirtildi. Galata Kulesi artık saat başı en fazla 100 kişi olmak üzere kontrollü bir şekilde ziyaret edilebilecek.

Galata Kulesi Ziyaretçilerinden Olumlu Geri Dönüşler

Galata Kulesi’ni ziyaret etmek isteyenler arasında yer alan Cihat Gülhan restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra kuleye tekrar gelerek, “Biz aslında dün geldik, dün burası kapalıydı. Kapalı görünce çok üzüldük, kız arkadaşımla birlikte geldik, çıkmak istiyorduk. Bugün açıldığını duyunca tekrardan geldik. Çok mutluyuz, iyi ki açıldı” şeklinde konuştu. Aynı şekilde kuleyi ziyaret etmek isteyen Necmiye Ceyran da, “İnanılmaz güzel ve çok kalabalık. Sıradayız gördüğünüz gibi. Biz de turistiz ama bekliyoruz. İnşallah daha alternatifli, daha güzel bir açılma olursa daha mutlu oluruz” dedi. Kuleyi ziyaret eden Mahmut Harput ise, “Geldim, gördüm, çok güzel. Türkiye’nin en güzel noktalarından biri burası” ifadelerini kullandı.