Gargaralı Sürpriz: Alkollü Sürücünün Şaşkınlığı

3,76 promil alkollü çıktı! Kan testinde rahat bir nefes aldı: Sadece gargara kullandım

Manavgat’ta Gargarasız Yola Çıkan Genç Alkollü Yakalandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, iş çıkışı kız arkadaşıyla buluşmak için yola çıkan Mehmet Akif Bakır isimli genç sürücü, nefesini tazelemek ve ağız kokusunu gidermek amacıyla kullandığı gargara nedeniyle başına iş açtı. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Sanayi kavşağında yaptıkları uygulamada alkollü olduğu tespit edilen Bakır’ı durdurdu. Alkol metreye üfleyen genç sürücü, şaşkına döndüğünde 360 promil alkollü olduğunu öğrendi.

Yapılan kontrolde alkollü olduğu belirlenen Mehmet Akif Bakır’a 6 bin 439 TL para cezası kesilirken, sürücü belgesine de 6 ay süreyle el konuldu. Bakır, arkadaşını yanına alarak Manavgat Devlet Hastanesine gitti ve yapılan kan ölçümü sonucunda alkolsüz olduğu belirlendi. Bu durum karşısında rahat bir nefes alan genç sürücü, polis karakoluna giderek ifade verdi.

Akif Bakır, yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı: “Sadece kız arkadaşımla buluşacağım için iş çıkışı hızla aracıma binip yola çıktım. Ağız kokusunu engellemek için sürekli bulundurduğum gargaramı kullandım. Trafik polisi beni durdurdu ve yaptıkları alkollü test sonucunda 3,76 promil alkollü olduğumu söylediler. Alkol almadığımı dile getirmeme rağmen ceza kesildi. Hastanede yapılan kan testi ile alkolsüz olduğum ortaya çıktı. Bu nedenle sürücülerin araç kullanmadan önce ve sürüş sırasında gargara kullanmamalarını öneriyorum.”

Gargaralar, ağız kokusunu gidermek, diş plağını azaltmak ve ağız sağlığını korumak amacıyla kullanılan ağız hijyeni ürünleridir. Alkol, bu ürünlerde genellikle antimikrobiyal özelliklerinden dolayı yer alır. Alkol, bakterileri etkili bir şekilde öldürerek ağız hijyenini sağlar. Ancak, alkol içeren gargara kullanımında yüksek konsantrasyona dikkat edilmesi gereklidir, çünkü etkililiğiyle birlikte potansiyel riskleri de beraberinde getirebilir.