“Gazeteci Nagehan Alçı, İstanbul Aile Mahkemesi’nde Boşanma Davası Açtı: İkiz Çocukların Velayeti ve Tazminat Talep Ediliyor”

13 yıllık evlilikleri bitiyor

İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen bir dava, gazeteci Nagehan Alçı ile meslektaşı Rasim Ozan Kütahyalı’nın evlilik ilişkisine odaklanmaktadır. İkilinin 2010 yılında gerçekleşen evliliğinden bir çift ikiz çocukları doğmuştur ve bu çocuklar şu an 10 yaşındadır. İddiaya göre, Rasim Ozan Kütahyalı, evliliklerinin başından itibaren dominan ve otoriter bir kişilik sergilemiştir. Eşi Nagehan Alçı, sürekli olarak hoşgörülü bir yaklaşımla evlilik birliğini sürdürmeye çalışmıştır. Ancak Rasim Ozan Kütahyalı, çocuklar ve Nagehan Alçı üzerinde söz hakkının sadece kendisinde olmasını isteyerek, psikolojik ve ekonomik şiddet uygulamaya başlamıştır.

“Dört yıldır ayrı evlerde yaşayan tarafların evlilikleri fiilen bitmiştir” denilen dilekçede, Rasim Ozan Kütahyalı’nın kusurlu davranışları nedeniyle evliliğin sona erdiği ifade edilmektedir. Bu sebeple, 40 milyon lira tazminat talep edilerek ikiz çocukların velayetinin Nagehan Alçı’ya verilmesi de istenmektedir. Ayrıca, ikiz çocukların bakımı için Rasim Ozan Kütahyalı’dan aylık 60 bin lira nafaka talep edilmektedir.

Nagehan Alçı ayrıca mahkemeden gizlilik ve yayın yasağı talep etmektedir.