“Gazeteci Sinan Aygül’e Yumruklu Saldırı: Tatvan Belediyesi Çalışanı ve Polis Memuru Tutuklandı”

Gazeteci Sinan Aygül’e saldırıda 2 tutuklama

Gazeteci Sinan Aygül, geçtiğimiz gün yürürken Yücel Baysali’nin saldırısına maruz kaldı. Aygül, uzun süre darp edildi ve polis memuru Engin Kaplan’ın koruması altında olduğu iddia edilen Baysali ile müdahale etmek isteyenlere silah çekerek engelleyen Kaplan arasında kaldı. Olay, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Bitlis Valiliği, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı ve “Olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışanı Yücel Baysali ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan polis memuru Engin Kaplan görevden uzaklaştırılmış, haklarında derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı. Baysali ve Kaplan, adli süreçte tutuklandılar.

Görüntülerde tespit edilen bu saldırı, basın özgürlüğüne yönelik endişeleri bir kez daha gündeme getirdi. Gazetecilerin özgürce çalışabilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları, toplumun haber alma özgürlüğünün korunması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, bu olayda yer alan tüm kişilerin adalete hesap vermeleri ve gazetecilik mesleğinin saygınlığına zarar veren her türlü saldırının önlenmesi gerektiğini vurgulamak önemlidir.