Gazetecilere Yönelik Saldırılar Endişe Verici! İletişim Başkanı Altun: “Gerçeği Ortaya Koymak İçin Cesur Gazetecilere Minnettarız”

İletişim Başkanı Altun: Gazetecilere ve sivillere karşı her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz

İletişim Başkanı Altun, İsrail ve Filistin arasındaki çatışma bölgelerinde gazetecilere ve medya kurumlarına yapılan saldırıların ciddi bir endişe kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Bu meslektaşlarımız gerçeği ortaya çıkarmak için çaba sarfederken, maalesef hayatlarını kaybetmek zorunda kalıyorlar. Gazetecilere ve sivillere yönelik yapılan her türlü saldırıyı kesinlikle kınıyoruz. Gazetecilerin hedef alınmasıyla yalan haberlerin yayılması, yanlış algılara sebep olunması ve sahadaki gerçeklerin gizlenmesi kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

İletişim Başkanı Altun, namuslu ve doğru gazetecilik çalışmalarının, kamuoyundan saklanmaya çalışılan gerçekleri ortaya koyarak barış sürecine katkı sağlayacağını belirtti. Bölgedeki çatışma ve kriz döneminde medya aracılığıyla yürütülen bilgi savaşlarının, gerçeğe erişim açısından tehdit oluşturduğunu ifade eden Altun, “Organize gruplar sürekli olarak dezinformasyon kampanyaları yapmaktadır. Bu süreçte medya kurumları, haberlerini doğruluk payı yüksek olacak şekilde aktarmakla sorumludur” dedi.

Altun, gazetecilerin hayatlarını riske atarak çatışma bölgelerinde gerçekleri aktardığı bir dönemde, medya kurumlarının editör ekiplerinin önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Doğru haber yapılması ve dezinformasyon kampanyalarına karşı durulması gerektiğini söyleyen Altun, yayıncıların barışa katkıda bulunmak adına doğru bilgileri yayınlamaya ve teyit edilmiş gerçeklere ısrarla sadık kalmaya özen göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca provokatif söylemlere karşı dikkatli olunması ve haber kuruluşlarının istismar edilmesine fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti.

Altun, hakikat ve barış için hayatlarını riske atan gazetecilere minnettar olduklarını dile getirdi. Sahadaki gerçeklerin peşinden giderek barışa katkı sağlamanın önemini gerçekten anlayan cesur meslektaşlarıyla gurur duyduklarını ifade etti. Bilgi çağında yaşadığımızı ve bu sayede büyük imkanlara sahip olduğumuzu belirten Altun, kötü niyetli aktörler tarafından gerçeğin yok edilmesine yönelik tehlikeli yöntemlerin kullanıldığının altını çizdi. Bu nedenle gerçeğin ve barışın peşinden gitmek için birlik olunması gerektiğini vurguladı.