Gazi Üniversitesi Açılış Töreninde TBMM Başkanı Kurtulmuş’un Konuşması

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Artık Türkiye'nin darbelerin ürünü olan bu anayasadan kurtulma vakti geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törende, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal ve öğretim üyeleri ile öğrenciler yer aldı. Kurtulmuş, Türkiye’nin gelecekteki önemli meselelerinden birinin yeni bir anayasa yapmak olduğunu vurgulayarak, “Yeni anayasa yapmak ya da mevcut Anayasa’da köklü bir değişiklik yapmak, sadece bir siyasi argüman değil. Adalet, özgürlük, demokrasi üzerinde Türkiye’nin gelişmesi, çevresel tehditlere karşı daha güçlü olması, devlet ve millet kaynaşmasının tam manasıyla sağlanması için de samimi olan bir adımdır. Bu süreçte üniversitelerimize yeni anayasanın yapılabilmesi için güçlü destek vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, “TBMM’nin 28’inci Dönemi, yakın tarihteki demokratik temsil kabiliyeti en yüksek parlamento olarak kabul edilmektedir. Bu parlamentonun demokratik bir anayasa yapma gibi önemli bir imkanı ve gücü olduğunu belirtmek isterim. Bu süreçte TBMM Başkanı olarak herkesin fikirlerini açıkça ve özgürce söyleyebileceği bir zemin oluşturabilmeye gayret ediyorum. Türkiye’nin artık darbelerin etkisi altındaki Anayasa’dan kurtulması gerektiğini düşünüyoruz” diyerek devam etti.

Kurtulmuş, “1961 ve 1982 anayasalarında hala darbeci ruhun etkilerini görmekteyiz. Bu metinlerdeki imtiyaz ve istisnaların kaldırılması gerekmektedir. Anayasa, ideolojiden arınmış, halkın taleplerini ve milli birliği koruyan bir şekilde yazılmalıdır” şeklinde konuşmasını sürdürdü.