Gaziantep’te GastroANTEP Festivali Ünlü Şef Ciccio Sultano İle Coşuyor!

2 Michelin yıldızlı şef Ciccio Sultano: Sumağınıza bayılıyorum

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, yoğun katılımla devam ediyor. Festival Park’ta gerçekleşen etkinlikler, uluslararası düzeydeki gastronomi ustalarını ağırlıyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen GastroANTEP Festivali’nde, önemli bir yenilik olarak yabancı şeflerin workshopları da yer alıyor, bu da festivali uluslararası bir seviyeye taşıyor.

Festivalin ikinci gününde, 2 Michelin yıldızına sahip ve dünya çapında ünlü şef Ciccio Sultano (Franco Sultano) sahneye çıktı ve yerel otlarla tatlandırılmış soğan yahnili kömürde tuna balığı pişirdi. Şefin bu yemeğinde, Antepli tatlar olan sumak, taze kekik ve soğan gibi malzemeler, kömür ateşinde pişiriliyor. Biz de katılımcılar, şefin tabağından tatma fırsatı bulurken, kendisiyle bir söyleşi gerçekleştirdik. Sultano, Türkiye’yi iyi tanıyan bir isim. Geçtiğimiz yıllarda bir otel zincirinin İstanbul ve Bodrum’daki restoranlarına danışmanlık yapmış ve en az 15 kez ülkemize gelmiş. Sultano, “Gastronomi kültürü Mezopotamya’da doğdu. Sizlerin gelenekleri bu kültürle dolu ve bu da büyüleyici! Akdeniz bir millettir. Gaziantep’in sumağına bayılıyorum, buradan bol bol sumak satın alacağım. Çok hassas ve dengeli bir tadı var” diyor.

Ciccio (Franco) Sultano’nun kökenleri Sicilyalı ve hatta Malta’ya kadar uzanıyor. Sultano soyadının da oradan geldiğini belirtiyor.