Gaziantep’te Şehit Pilotların Bulunduğu Polis Helikopteri Düştü

Son dakika: Acı haberi Bakan Yerlikaya duyurdu... Gaziantep Nurdağı'nda helikopter düştü: İki pilot şehit oldu

Polis Helikopteri, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü yakınlarında meydana gelen bir kaza sonucu düştü. Görevlerini tamamladıktan sonra Havalimanı’ndan Gaziantep Havalimanı’na gitmek üzere havalanan Havacılık Daire Başkanlığı’nda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk ile bir teknisyenin bulunduğu helikopterle saat 22.49’da iletişim kesildi. Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü sakinlerinin bildirdiği düşen helikopterin enkazı, yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulundu. Bölgeye polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan araştırmada, pilot Gülen ile sözleşmeli pilot Öztürk’ün hayatını kaybettiği, teknisyenin ise yaralandığı belirlendi. Yaralanan teknisyen, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Şehit olan pilotların cenazeleri ise enkazdan çıkarıldıktan sonra aynı hastaneye götürüldü. Olay yerinde güvenlik önlemleri alındı ve uzman ekipler incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis helikopterinin kaza geçirdiği bilgisini sosyal medya üzerinden duyurdu. Bakan Yerlikaya, kazada 2 pilotun şehit olduğunu ve bir teknisyenin yaralandığını belirtti. Şehit pilotlara Allah’tan rahmet dileyen Bakan Yerlikaya, ailelere ve Emniyet Teşkilatı’na başsağlığı dileklerini iletti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, helikopter kazasında hayatını kaybeden 2 pilot için taziye mesajı yayınladı. Genel Müdür Erol Ayyıldız, Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk’e Allah’tan rahmet diledi. Açıklamada, helikopterin düştüğü Nurdağı bölgesinde görev yapan pilotların şehit olduğu ifade edildi.

Helikopter kazasının ardından çekilen cep telefonu görüntülerinde, enkazı ve kurtarma çalışmalarını gösteren görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, helikopterin düştüğü yerdeki enkaz ve ekiplerin hızlı müdahalesi yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, helikopter kazasına ilişkin taziye mesajı yayınladı. Bakan Koca, şehit olan pilotlara Allah’tan rahmet dileyerek, Emniyet Teşkilatı ve millete başsağlığı dileklerini iletti. Yaralı teknisyene de acil şifalar temennisinde bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, helikopter kazası sonucunda şehit olan pilotlar için taziye paylaşımı yaptı. Tunç, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken, yaralı teknisyene de acil şifalar diledi. Şehit pilotların ailelerine ve Emniyet Teşkilatı’na başsağlığı dileklerini iletti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, helikopter kazası sonucunda şehit olan pilotların ailelerine başsağlığı diledi. Işıkhan, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken, yaralı polise de acil şifalar temennisinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, helikopter kazasında hayatını kaybeden pilotlara Allah’tan rahmet dileyerek, yaralı polise acil şifalar diledi. Millete başsağlığı dileklerini ileten Bakan Kacır, herkesin başının sağlık olmasını temenni etti.