“Gazze’ye Destek için Büyük Filistin Mitingi Atatürk Havalimanı’nda Gerçekleşecek”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: Vahşete dur diyebilmek için buradan sesleneceğiz

Gazze’ye destek için düzenlenen Büyük Filistin Mitingi, bugün Atatürk Havalimanı’nda yapılacak. Miting saat 15.00’te başlayacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, miting öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada tüm vatandaşları mitinge davet etti. Miting alanına vatandaşlar erken saatlerden itibaren akın etmeye başladı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “21. yüzyılda, insanlık tarihinin en karanlık günlerini yaşıyoruz. Gazze’nin yanı sıra Avrupa Birliği (AB), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve diğer dünya devletleri, gözlerini kapayarak, kulaklarını tıkayarak, kalplerini hissizleştirerek bu durumu görmezden geliyorlar. Dün gece kesintilerle ve iletişim kopukluğuyla birlikte gerçekleşen saldırıda kaydedilemeyecek kadar çok sayıda insan vahşice katledildi. Bu operasyon gerçekten zalimlikten başka bir şey değil. İsrail liderleri, bir kehanete inanarak bitkilerden insanlara, çocuklardan kadınlara kadar herkesi yok etme hayalini paylaşıyor. İnsanlık vicdanı olarak, tüm dünya bu vahşete karşı ayakta durmaktadır. Şehirlerde, başkentlerde, her yerde vicdanı olan insanlar, İsrail’in bu vahşetine son vermek için ellerinden geleni yapmaktadır. Bugün saat 15.00’te İstanbul ve Türkiye olarak, bu zalimliğe dur demek için sesimize ses katacağız. Ateşkesin bir an önce gerçekleşmesini talep edeceğiz. Gözlerdeki perdeyi ve kulaklardaki tıkaçları kaldırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kabaktepe konuşmasının devamında, tüm İstanbulluları mitinge davet etti ve şunları söyledi: “Kaç kişinin öldüğünü tam olarak bilemediğimiz bir dönemde, dün gece yaşadığımız saldırılar için kelime bulmak bile zor. Bu vahşetin bir an önce sona ermesi gerekiyor. Tüm insanların ses çıkarması gerekiyor. Uluslararası kurumların gerekli kararları alması ve yaptırımların uygulanması gerekiyor. Siyasi aktörlerden bu çağrıları bekliyoruz. Birleşmiş Milletler, gerektiğinde askeri adımlar atılması için adımlar atabilir. Türkiye olarak, hemen ateşkes ve barış masasına oturma önerisinde bulunuyoruz. Tüm İstanbullu kardeşlerimizi, bu sesi yükselterek barışı zorlamaya, ateşkesi zorlamaya ve Gazze’deki çocukların ölümlerine ve hastanelerin yıkımına son vermeye çağırıyoruz. Atatürk Havalimanı’na saat 15.00’te bekliyoruz.”