Gece Uyuyan Ailenin Dramı: Dumandan Zehirlenerek Yaşamlarını Yitirdiler

Adana'da yılbaşı gecesi soba faciası! Anne, baba ve iki yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti

Yüreğir ilçesi Köklüce Mahallesi’nde yaşanan acı olayda, Lamba ailesi iddia edildiğine göre gece yeni yıla açık olan bir elektrikli soba ile uyudu. Sabah saatlerinde evlerinden dumanlar çıktığını gören komşuları hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Hızlı bir şekilde olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri yangını söndürmeyi başardı. İçeri giren ekipler, dumandan zehirlendikleri için hareketsiz bir şekilde yerde yatan Enis Lamba, eşi Nazan ve 2 yaşındaki ikiz çocukları Kaan ve Demir Lamba’yı gördü. Ekipler, Enis, Nazan ve Kaan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Demir’in kalbi durmuş olmasına rağmen itfaiye ekipleri tarafından yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Demir’in durumu hala tehlike altında olduğu belirtildi. Hayatını kaybeden anne, baba ve çocuklar için morga otopsi yapılması için götürüldü.

İlk incelemelere göre, yangının elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıktığı tespit edildi.

Adana’nın Yüreğir ilçesi Köklüce Mahallesi’nde yaşayan Lamba ailesinin Bulut (9) ve Irmak (7) adında iki çocuklarının daha olduğu ortaya çıktı. Ailenin yılbaşını kutlamak için birlikte anneannelerine gittiği ve yeni yıl kutlamalarının tamamlandıktan sonra eve döndükleri belirlendi. Bulut ve Irmak’ın uyudukları için anneannelerinde kaldıkları ifade edildi. Amca Halil Lamba, çocukların uyumaları sayesinde hayatta kaldıklarını söyleyerek, “Eğer çocuklar eve gitmiş olsaydı, belki şu anda onlar da hayatta olmazdı” dedi.

Yanan evde bulunan Irmak’ın geçen yıl öğrendiği okuma-yazma yeteneğiyle yazdığı “anne” kelimesi ve Bulut’un kardeşlerine ve annelerine yazdığı ve buzdolabına yapıştırdığı şiirler dikkat çekti. Kaan ve Demir kardeşlerin masanın üstünde yarım kalmış süt biberonları ve buzdolabına yapıştırılan ultrason fotoğrafları ise yürekleri dağladı.

Olay yerine gelen ekipler hızlı bir şekilde yangına müdahale etti ve yangını söndürdü. Anne, baba ve ikiz çocuklar ekipler tarafından çıkartıldı. Sağlık ekipleri yerde hareketsiz yatan anne, baba ve ikiz çocuklara müdahale etti ancak dumandan zehirlenen anne, baba ve ikiz çocuklardan Kaan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Durumu ciddi olan Demir ise itfaiye ekipleri tarafından yapılan dakikalarca süren kalp masajıyla hayata döndürüldü. Demir daha sonra Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hayatını kaybeden anne, baba ve çocuklar ise otopsi için adli tıp kurumu morguna götürüldü. Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.