Geleneksel Sanatlara İlgi ve Azim: Aslıhan Bayramoğlu Fakülte ve Bölüm Birincisi Oldu

50 yaşında fakülte birincisi olarak mezun oldu, yüksek lisans da yapacak

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni, Aslıhan Bayramoğlu’nun fakülte ve bölüm birinciliği belgeleri almasıyla renklendi. Daha önceden okuduğu Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nün yanı sıra 4 yıllık Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nü de birincilikle tamamlayan Bayramoğlu, gençlere örnek oldu.

Hayatının erken dönemlerinde öğrenimine ara vermek zorunda kaldığını ama şimdi hayallerinin peşinden koşmanın verdiği mutlululuğu yaşadığını belirten Bayramoğlu, “4 yıllık fakültede birincilikle mezun olmanın yanı sıra, iki yıllık yüksekokulu da birincilikle bitirdiğim için çok mutluyum. Bu okula girmek için çok zorlandım ve çok mücadele ettim. İki çocuğum var, kızım özel bir okulda psikolojik danışman, oğlum da İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı okuyor. İlerleyen yaşlarımda boş kalan zamanımda hayalini kurduğum geleneksel sanatları öğrenmek için akademik bir eğitim alma kararı aldım. Bu karar beni bir yüksekokul ve bir fakülte mezunu yapacak kadar ileriye götürdü. Amatör olarak ilgilendiğim sanatın tasarım aşamalarını öğrenmek hevesimdi. Şimdi ise yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.” dedi.

Eşiyle birlikte gurur duyduğunu söyleyen iş insanı Mehmet Bayramoğlu ise, eşinin kendini geliştirmeye o kadar çok adadığını söyleyerek, “Eşim bu başarıyı hak ediyor ve elde etmek için çok çalıştı. Hem okulu hem de ev işlerini aksatmadan yaptı. Biz de elbette bu süreçte kendisine destek olduk.” açıklamasında bulundu.