Genç Türk Satranççıların Başarısı Büyük Yankı Uyandırdı

Satrancın dâhileri

Bronz Madalya Kazanan Türk Satranççılarının Başarısı Büyük Takdir Topladı

Budapeşte’de düzenlenen turnuvada büyük usta (GM) Ediz Gürel, 11 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlikle toplamda 9 puan toplayarak bronz madalya kazandı ve 2’nci Masa üçüncüsü oldu. Aynı turnuvada büyük usta (GM) Yağız Kaan Erdoğmuş da 11 maçta 7 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 beraberlikle 8 puan toplayarak başarılı bir performans sergiledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, genç sporcuların elde ettiği bu başarının Türk satrancının geleceği için son derece önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Türk satrancının genç yıldızları ile olimpiyatlarda dünya çapında etkili bir performans sergiledik. Altyapıya yaptığımız yatırımların meyvesini almaya başladık. Milli sporcularımız dünya çapındaki en güçlü ustalarla rekabet etti. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türk satranççıları büyük bir başarıya imza attı. Geleceğe, genç yeteneklerle emin adımlarla ilerliyoruz. Uzmanlara göre genç yıldızlarımızla dünya satranç sahnesinde etkili olacak ve söz sahibi olacağız.”

Dünya satranç otoriteleri, Ediz Gürel ve Yağız Kaan Erdoğmuş’un performansını övgüyle karşılarken, eski kadın dünya şampiyonu GM Susan Polgar sosyal medyada “Ediz Gürel: Türkiye’nin 15 yaşındaki satranç dâhisi parlıyor” şeklinde paylaşım yaptı. Hindistan’ın önde gelen satranç platformlarından ChessBase India ise “Türkiye, Yağız Kaan Erdoğmuş ve Ediz Gürel gibi iki genç yetenek sayesinde yakın gelecekte satranç dünyasında güçlü bir merkez haline gelecek” yorumunu yaptı.