Gençlerimize Teknolojik Destek ve Kültürel Fırsatlar: Yeni Kararlar Açıklandı

Gençlerin beklediği müjdeler geldi: Bilgisayar ve telefon desteği

TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ İLE ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ

Bugün gerçekleştirilen Kabine toplantısında, gençlerimize verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğimize karar verdik. Üniversite öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize, 9 bin 500 lirayı aşmayan fiyatlı cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği sunacağız. Bu destekle, cep telefonu için piyasadaki fiyatın %44.4’üne, bilgisayarlar için ise %16.7’sine kadar bir destek sağlayacağız. Ayrıca, üniversiteli gençlerimize özel olarak aylık 10 GB ücretsiz internet kotası sunacak ve gençlerimizin bu haktan üç farklı mobil şebeke operatörü aracılığıyla faydalanabileceğini duyuruyoruz. Bu iki destekle birlikte üniversiteli gençlerimizin teknolojiye ve bilgiye erişimini artırmayı hedefliyoruz. Desteklerin uygulanmasıyla ilgili detaylar ilgili bakanlıklarımız tarafından belirlenecektir.

MÜZEDEN SİNEMAYA GENÇ KART İLE KÜLTÜRE DESTEK

18 yaşına giren tüm gençlerimizi de unutmuyoruz. Bu gençlerimize bir yıl boyunca geçerli olacak Genç Kart vereceğiz. Bu kart sayesinde tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli bir şekilde faydalanabileceklerdir. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.

GENÇLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ İMKANI

Seçim döneminde verdiğimiz sözlerden biri de Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıydı. Evlenecek genç çiftlerin ekonomik olarak desteklenmesini ve evliliklerinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçladığımız proje çalışmalarını tamamladık. Yeni evlenen çiftlere, Aile ve Gençlik Bankası’ndan faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu destek, Aile ve Gençlik Bankası’nın gelirleri kurulana kadar deprem bölgesinde pilot proje olarak başlatılacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFİ

Sürdürülebilir kalkınma ilkesi, hükümet olarak programlarımızın temelini oluşturmuştur. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma eksikliklerini gidermekle kalmayıp, Türkiye’nin geleceğine de ışık tutan güven ve istikrar ortamını sağlamış bulunmaktayız. Uluslararası ticaret mücadelelerinin ortasında bulunarak, üretimimizi ve ihracatımızı rekor seviyelere çıkararak rekabet gücümüzü artırdık.

TÜRKİYESİZ PROJE BAŞARILI OLAMAZ

Her ülkenin kabul ettiği bir gerçek vardır ki Türkiyesiz hiçbir projenin başarılı olamayacağıdır. Biz bu gerçeği sayısız örnekle gördük ve yaşadık. Bu yüzden Türkiye’nin ortaklığına, müttefikliğine ve desteğine ihtiyaç duyanlar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizimle yol yürümeye devam edeceklerdir.

ALDATICI EV VE OTO İLANLARINA CEZA

Son dönemde yaşanan artan hayat pahalılığına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Fırsatçılara göz açtırmayarak, halkımızın mağdur olmasının önüne geçiyoruz. Otomobil piyasasındaki balonu söndürmek için attığımız adımlar arasında 6 ay 6 bin kilometre sınırı ve ilan sitelerine getirilen kısıtlamalar da bulunmaktadır. Bundan böyle ilan siteleri, sahte ve yanıltıcı emlak ve otomobil ilanlarından dolayı sorumlu tutulacaktır. İlanlarda yanıltıcı bilgiler verilmesi veya bu konuda zafiyet gösterilmesi, 100 bin liraya kadar idari para cezası alınmasına neden olacaktır.