Gençlik ve Spor Bakanı, KYK Yurtlarında Asansör Kazalarını Önlemek İçin Yeni Bir Uygulama Getiriyor

Gençlik ve Spor Bakanı Bak açıkladı: Yurtlardaki asansörlere 'kare kod' uygulaması

Aydın’da KYK yurdunda meydana gelen bir asansör kazası sonucunda bir kız öğrenci hayatını kaybetmişti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurtlarında asansörler için uygulanacak yeni bir sistem hakkında bilgi verdi. Bakan Bak, kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Asansör kazalarıyla ilgili bir soruya cevap olarak Bakan, “Öğrenci yurtlarında meydana gelen asansör kazalarına karşı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte karekod uygulaması getiriyoruz. Bu uygulama sayesinde öğrenciler asansörün tipi ve bakımlarının ne zaman yapıldığı gibi bilgilere karekod üzerinden ulaşabilecekler. Karekodların yerleştirilmesi işlemi de kısa bir sürede tamamlanacak” dedi.

Bakan Bak, yurtlardaki asansörler için mühendislerin görevlendirildiğini belirtti ve “Tüm yurtları tek tek gezerek asansör sistemlerini kontrol ediyoruz. Asansör sözleşmeleri de detaylı bir şekilde inceleniyor. Aydın’daki asansör kazasıyla ilgili olarak adli soruşturmanın bir parçası olarak 3 kişi tutuklandı. İdari soruşturmanın ise bakanlık müfettişleri tarafından hazırlanan bir raporu bulunuyor” şeklinde konuştu.

Bakan Bak, yurtlardaki asansörlerde güvenlik önlemlerinin bulunduğunu vurgulayarak, “Şu ana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı yaşanmamıştır. Asansörler, voltaj düşmesi gibi durumlarda kendini emniyete alır ve otomatik olarak en alt kata, yani güvenli bir yere iner. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her yıl yenilenir, bakımları yapılır, periyodik olarak her ay kontrol edilir ve arızalarda hızlı bir müdahale yapılır” bilgisini paylaştı.