Gerede’de Amca ve Yeğen Arasındaki Belediye Başkanlığı Yarışı Sona Erdi

Bolu Gerede'de AK Partili Mustafa Allar, yeğenini 73 oy farkla geçerek başkan oldu

Bolu Gerede ilçesinde, Büyük Birlik Partisi adayı Akif Allar, uzun süredir belediye başkanlığını yürüten amcası AK Parti’li Mustafa Allar’a karşı adaylığını açıkladı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Gerede’de 16 bin 548 seçmenin bulunduğu belirtiliyor. Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti’li Belediye Başkanı Mustafa Allar, 4 bin 526 oy alarak 3’üncü kez başkan seçildi. Yeğeni Akif Allar ise 4 bin 453 oy alarak, 73 oy farkla seçimi kaybetti. Akif Allar’ın seçim sonuçlarına itiraz etmek için İlçe Seçim Kurulu’na başvuruya hazırlandığı ifade ediliyor.

Nisan Ayında Sıcak Hava Etkisi: Kent Merkezinde Termometreler 33 Dereceyi Gösterdi

Nisan Ayında Sıcak Hava Etkisi: Kent Merkezinde Termometreler 33 Dereceyi Gösterdi

Nisan ayının ilk gününde kent merkezinde termometreler 33 dereceyi gösterdi. Sıcak havayı fırsat bilenler parklara akın ederken, güneşten korunmak isteyenler ağaç gölgelerine sığındı. Bazı kişiler ise süs havuzu kenarlarında yürüyüş yapmayı tercih etti.

Liva Nur Akça (18) sıcak havayla ilgili olarak “Yazın burada kalamayacağımız kesinleşti. Adana’dan kaçmayı düşünüyorum. Güneş her türlü yakıyor. Üzerine ne giydiğin fark etmiyor. Klimalı ortamlardan çıkmayacağız” şeklinde konuştu.

Zonguldak’tan Adana’ya akraba ziyaretine gelen Erkin Yılmaz (41) ise Adana’daki sıcak hava hakkında şunları söyledi: “Adana’da askerlik yaptım. O zaman da sıcaktı. Oradan bir alışkanlığım var. Zonguldak’tan Adana’ya gelince tabii zorlandım. Henüz bu ayda sıcaklar başlamış. Sanırım yazın Adanalıları aşırı sıcaklar bekliyor.”