Gizemli Kazı Çalışmaları Kovucak Köyünde Devam Ediyor

'Esrarengiz kazı' köylüleri merakta bıraktı! 'Altın ve hazine varmış'

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma sebebiyle, Kovucak köyünde nisan ayında iş makinesi ile kazı çalışması başlatıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden 15 maden işçisi de bölgeye getirildi ve yer altına inerek kazıya başladı. Yaklaşık iki ay süren çalışmanın aşamasında büyük bir gizlilik ve güvenlik önlemi gözleniyor. Kazı alanına hiç kimse yaklaştırılmıyor ve her gün düzenli olarak telefonlar toplanarak görüntü alınmasının engelleniyor.

Öte yandan, Bolu İl Kültür Turizm ve Müze Müdürlüğü ekiplerinin bu kazı çalışmasında yer almadığı bilgisine ulaşıldı. Kazı alanının çevresi ise güvenlik kameralarıyla 24 saat izleniyor. Ancak, resmi bir bilgiye göre, kazı çalışmasının amacı hakkında herhangi bir açıklama yapılmıyor.

Köylüler ise daha önce define kazıları yapıldığını ve hazine arandığını söylüyor. Ancak kazı alanına yaklaştırılmamanın nedeniyle konuyla ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamıyor. Köyde yaşayan Mehmet Kapucu, “Altın ve hazine olduğu söyleniyor. Ancak, bize yaklaştırılmıyorlar” şeklinde konuştu.