Göçmen Kaçakçılığı Operasyonlarında 16 Organizatör Yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu! 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Bakan Yerlikaya: “Muğla ve Adana’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonunda 16 Organizatör Yakalandı”

Bakan Yerlikaya, Muğla ve Adana’da düzenlenen “KALKAN-21” operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını açıkladı. Organizatörlerden 12’sinin tutuklandığını, 4’ünün ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz.”

Muğla’da 5 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı, 3’ünün tutuklandığı ve 2’sinin adli kontrol kararı verildiği belirtildi. Adana’da ise 11 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı, 9’unun tutuklandığı ve 2’sinin adli kontrol kararı verildiği bilgisi paylaşıldı.

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu belirtildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ve göç idaresi personelini tebrik ederek, “Milletimizin duası sizinle” dedi.