Gökçeada’da Yunan Sahil Güvenlik Botu Balıkçı Teknesine Çarptı

Yunan Sahil Güvenlik botunun teknesine çarptığı balıkçı dehşet anlarını anlattı: Batmamızı beklediler

Gökçeada Balıkçılık Teknesine Yunan Sahil Güvenlik Botu Çarptı

Gökçeada’da balıkçılık yapan İlker Özdemir, oğlu Efe Özdemir ile Zürafa Kayalıkları mevkiinde balık avlamak için dün sabah saatlerinde 12 metrelik ‘Kızıl Elma’ adlı teknesiyle denize açıldı. Özdemir’in yanına balık avladığı sırada Yunan Sahil Güvenlik botu geldi. Bot, Özdemir’in teknesine çarparak hasar verdi. Durumu Türk Sahil Güvenlik ekiplerine bildiren Özdemir’in teknesi, bölgeye sevk edilen 3 Sahil Güvenlik botu tarafından Kuzu Limanı’na yedeklenerek yanaştırıldı. Teknedeki camların kırılması sonucu yaralanan Özdemir ve oğlu Gökçeada Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Sahil Güvenlik yetkilileri olayla ilgili yaptıkları açıklamada, “Çanakkale ili Gökçeada ilçesi Zürafa Feneri açıklarında avcılık faaliyetinde bulunan Türk bayraklı ‘Kızılelma-1’ isimli balık avlama teknesinin Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından taciz edilerek sol ön tarafına çarptığı ve maddi zarara yol açtığı” belirtildi. Sahil Güvenlik botlarının bölgeye intikal etmesiyle birlikte, Yunan Sahil Güvenlik unsurlarının hızla uzaklaştığı ve balıkçı teknesindeki personelin hafif yaralandığı ve teknenin maddi hasar gördüğü tespit edildi. Olayın incelenmekte olduğu ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın denizlerimizi koruma görevini sürdürdüğü ifade edildi.

Balıkçı İlker Özdemir, yaşanan korku dolu anları şu sözlerle aktardı: “Dün kötü şeyler yaşadık. Denizde balık avlıyorduk. Kendi karasularımızdaydık. Kendi karasularımızda avlanırken bu duruma getirildik. Allah korudu. Dikmeler olmasa kamara üstümüze yatmıştı. 11,5 mil Yunan adasından uzaktaydık. Efe sonrasında Yunan Sahil Güvenlik botunun teknemize çarpmasını kayıt altına almış. Çarpamadan sonra zaten her şey çöktü. Batmayı önledik. Sahil Güvenlik’i aradık. Ekipler 18 dakika içerisinde bize ulaştılar. Ama tabii çapıp kaçtılar. 1-2 dakika kadar batmamızı beklediler. Sonra uzaklaştılar.”

Direkt batırma girişiminde bulunulduğunu iddia eden Özdemir, “Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Hasar büyük. Her yara kapanır ama önemli olan bundan sonrası için bir şeyler yapmak. Oralardayız, gene avlanıyoruz. Biz vazgeçmedik. Her zaman mücadelemizi ediyoruz. Oğlum evde yaralı. Çarpmayla teknenin pencere camları patlayınca çok yara aldık. Her yerimizde hala küçücük cam parçaları var. Efe’nin de kolu kötü durumda. Bizi kurtarmaya 6 botumuz geldi. Devletimiz her yerde yardımımıza gelecektir.” şeklinde konuştu.