Gökhan Seven: Dünya Şampiyonu Bilek Güreşçisi

30 altın madalyası olan 'Türk terminatör'ü karşılamaya kimse gitmedi: Bu benim kaderim

Gökhan Seven: Bilek Güreşinde Dünya Şampiyonu

Tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda kalan Gökhan Seven, bebeklik döneminde geçirdiği ateşli hastalık sonrası sporla hayata sımsıkı tutundu. Bedensel engelli Seven, Türkiye’nin adını bilek güreşinde dünyaya duyurarak, her iki kolda birçok başarı elde etti.

Gökhan Seven, sağ kolda 13’üncü kez dünya şampiyonluğunu elde ederken, sol kolda ise dünya üçüncüsü oldu. Toplamda çeşitli sıkletlerde 12 dünya, 13 Avrupa, 2 Asya ve 2 Combat Game şampiyonluğu bulunan Seven, son olarak Moldovya’nın başkenti Kişinev’de düzenlenen ‘Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı.

Moldovya’daki şampiyonada, sağ kolda finalde Mısırlı rakibi Muhammed Kandal’ı yenerek altın madalyanın sahibi olan Gökhan Seven, sol kolda da üçüncü oldu. Gökhan Seven, “Moldovya’daki 13’üncü dünya şampiyonluğumu İsrail tarafından katledilen Filistin halkına armağan ediyorum. Tek dileğim, insanların ölmemesi. Bu dünya hepimize yeter.” dedi.

Bilek güreşindeki kariyerine 2010’da ABD’de düzenlenen dünya şampiyonasında bronz madalya kazanarak başlayan Gökhan Seven, bugüne kadar birçok sporcu yetiştirdiğini ve 24 yıldır bilek güreşi yaptığını belirtti. Seven, Türkiye dışında da birçok şampiyonluğa imza atarken, ülkemizi uluslararası arenada gururla temsil etmeye devam ediyor.

Bilek güreşinin efsane isimlerinden Gökhan Seven’a destek veren Türk Kızılay Engelsiz Erzurum Şubesi Kulüp Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “Avatar”, “Türk terminatör”, “Çılgın Türk”, “Bileği bükülmez” gibi lakaplarla anılan Seven ile gurur duyduklarını belirtti. Seven’ı Moldovya’ya uğurladığı oğlu Alihan ile karşıladığını belirten Keleşoğlu, “Gökhan gibi isimlere sahip çıkmak önemli. Adını dünyaya altın harflerle yazdıran Gökhan ve onun gibi sporcuları desteklemeliyiz” dedi.