Gözü Peşinde Olacaklar: 12 Bin 76 Öğrenci Sokak Şehirlerde Her Türlü Suçla Mücadele İçin Mezun Oldu

Yerlikaya’dan genç polislere: Suçlulara göz açtırmak yok


12 Bin 76 Öğrencinin Mezuniyet Sevinci: Sokaklar Şehirlerde Her Türlü Suçla Mücadele Edilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Yerlikaya, 21 merkezde toplamda 12 bin 76 öğrencinin mezuniyetini kutladı. Yerlikaya, törendeki konuşmasında, yeni mezunların her türlü suç ve suç örgütüyle amansız şekilde mücadele edeceklerini belirtti.

Hangi Suçlara Göz Açtırılmayacak?

Bakan Yerlikaya konuşmasında: “Teröre, zehir tacirlerine, kaçakçılara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacaksınız.” dedi.

Hukuka Bağlılık

Bakan, hukuka olan bağlılığın asla kaybolmaması gerektiğini ve mevzuatta belirtilen yetkilerin kullanımında sınır aşımına gitmemeleri konusunda mezunlara uyardı.

Meslek Hayatları Boyunca

Yerlikaya, ayrıca, mezunların meslek hayatları boyunca, her zaman kanuna, ahlaka, millete olan bağlılığa ve devlete sadakate devam etmeleri gerektiğini belirtti. “En puslu gecelerde dahi daima sizlere doğru yolu gösterecek olan vicdan pusulanızı takip edeceksiniz!” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı Ailesi

Yeni mezunlara, “Artık sizler, İçişleri Bakanlığı ailesinin birer ferdisiniz.” sözleriyle hitap eden Yerlikaya, hepsinin tek bir gayesi olduğunu da hatırlattı: aziz milletin huzuru ve güvenliği.

Suç Odaklarıyla Daha Etkin Mücadele

Yerlikaya, “Suç odaklarıyla daha etkin mücadele etmek için emniyet teşkilatımızın yapısını her geçen gün güçlendiriyoruz. Yeni imkânlar ve teknolojilerle kabiliyetimizi artırmaya, aramıza katılan siz ve sizler gibi kahramanlarımızla da büyümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Can ve Mal Güvenliği

Bakan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan tüm suç ve suç örgütleriyle mücadeleyi, Sayın Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde ve mezunların gayretleriyle hep birlikte sürdüreceklerini belirtti.


“Devlet Bahçeli’nin Sancaklı Yorumu ve Sancaklı’nın MHP’den İstifası”