Gurbetçi Aileye Çanta Gaspı Şoku

Almanya'dan gelen gurbetçi aile, dinlenme tesisinde dehşeti yaşadı: Şok içindeyim

Kırklareli’de Gurbetçi Ailenin Trajik Hikayesi: Çanta Gaspı ve Maddi Kayıp

1 Temmuz Pazartesi günü sabaha karşı, Almanya’nın Hannover şehrinden İstanbul’a gitmekte olan Yusuf Bayram, eşi Fatma Bayram ve üç çocuğuyla birlikte Lüleburgaz’da talihsiz bir olayın kurbanı oldu. Aile, 22 saatlik yolculuğun ardından mola vermek için geldikleri bir tesiste uyurken kimliği belirsiz bir saldırganın hedefi oldu. Saldırgan, araçlarının camını kırarak Yusuf Bayram’a saldırdı ve Fatma Bayram’a ait çantayı alıp kaçtı. Olay sonucunda 10 bin avro civarında maddi kayıp yaşayan aile, şoka girdi ve hemen jandarmaya haber verdi.

Olayı anlatan Yusuf Bayram, şunları söyledi: “Almanya’dan yola çıktım cumartesi günü. Farklı ülkelerden geçerken, yolda tedirginken başıma böyle bir şey geleceğini kestiremezdim, kestiremedim de… Keşif yapmışlar açıkçası. Ön lastikleri patlatmışlar. Akabinde buji parçasıyla, aracımın camını kırıp elinde bıçağıyla beraber camdan içeri canıma kastederek bizi gasp ettiler.” dedi. Fatma Bayram ise, “Gurbetten memlekete geliyorsun, bir hızla, bir sevgiyle, bir mutlulukla. Geldikten sonra oh rahatladım deyip dinlenmek istiyorsun, canına malına gasp ediyorlar.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Olayın detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bayram, “Orada durum normalmiş, herkesin başına geliyormuş. 2 aydır orada olmuyormuş ilk defa bizim başımıza gelmiş. Öyle bir noktaya denk gelmiş ki araç, ölü noktada. Kameranın çekmediği yerde. Kamera çekiyor ama içerinin kirişi kameranın önüne denk geliyor. Araba da kirişin arkasına denk gelmiş. Diğer aracın plakası yoktu, camları filmliydi.” şeklinde bilgi verdi.