Hakan Karabiber’e İftira İddiası Soruşturuluyor

Delilsiz ihbar cezasız kalmadı

İddia: IAS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karabiber, eski eşi Seçil Sırmacı’ya iftira attı

İddialara göre, IAS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karabiber, avukatı aracılığıyla eski eşi Seçil Sırmacı’nın uyuşturucu ticareti yaptığını iddia ederek savcılığa başvurdu. Seçil Sırmacı hakkında soruşturma başlatıldı ancak delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verildi. Bunun üzerine Seçil Sırmacı da avukatı aracılığıyla eski eşi Hakan Karabiber’e iftira attığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Hakan Karabiber hakkında “iftira” suçundan 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede, Karabiber’in delilsiz olarak ihbarda bulunduğu ve tahminlerle hareket ettiği belirtildi. Hakkında delil olmayan bir şahıs için ağır suç isnat edilmesi eleştirildi ve hukuk sisteminin korumasının yetersiz olduğu vurgulandı.

Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Hakan Karabiber, “iftira” suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanık hakkında iyi hal indirimi uygulamadı ve daha önce başka suçlardan cezası bulunduğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.